söndag 8 april 2018

Vår i luften

Denna helgen har våren äntligen kommit till oss! 


Värmen ökar, solen värmen och dagarna är mycket ljusare. 
Enda bakslaget med detta är att vi har alla haft maginfluensa under veckan, idag är första dagen alla är friska och får behålla maten. 

Men jag och lilleman gick ut i solen och myste samtidigt som vi rensade lite i blivande trädgårdslandet. 
Johnas kom ut en liten stund senare och fick sig lite frisk luft han oxå. 

Det har blivit ett ganska stort projekt med detta trädgårdsland då jag gör mycket själv samtidigt som jag har lilleman under tiden. Johnas försöker köra på inne istället (förutom under denna veckan då), så det blir lite segdraget men jag ger inte upp drömmen, denna våren/sommaren ska det vara igång!

Men idag började jag och skrutten med att rensa bort lite av ogräset i ytterkanten, hade ju samtidigt koll på hundarna som var lösa på tomten. 
Isse hjälpte mig med sin lilla räfsa, sen gick han på lite upptäcktsfärder innan han kom tillbaka och kikade på vad jag gjorde. 
Vi lyfte lite plattor från ett ställe till ett annat då jag ska göra en sittplats på en del av trädgårdslandet, problemet där är bara att där jag vill ha sittplatsen låg det  fullt med små plattor och i övriga delen låg de större plattorna, vi har lagt ut presenning över hela innerdelen för att ta bort gräset på ett enklare sätt och tyngt ner allt med pressningen.  
Presenningen har blivit ganska sliten med åren den legat där (och förhoppningsvis) gjort en del nytta, så det blir till att lägga in en ny över denna gamla sen när jag bestämt mig vilket material som ska ligga där, har ni tips får ni gärna dela det med er på olika underlag. 
Helst av allt skulle jag vilja ha tegel med det kostar väl skjortan... 
Men det blev en ny presenning under den delen jag fixade i ordning för sittgruppen, lyckades under en liten stund av ensamtid då Johnas hade Isse och vilade, att bära dit ca hälften av plattorna som ska ligga där, shit vad de är tunga! Kommer att vara lite vobbligt då det inte är raka flata plattor men det är ett gammalt hus med en gammal tomt som ska ha lite själ i sig, så om det fungerar så är jag glad om jag kan ha dessa plattorna då det passar in i stilen. 

Har lite funderingar på hur jag vill göra runt stenarna för att rama in sittdelen lite men vet ej än om jag kommer sätta det i bruk, det är sånt jag märker när jag kommer dit. 

Jag vill börja pynta trädgårdslandet men vi är inte redigt där än, tyvärr. 

Men har fyllt 2 av lådorna/behållarna, har den största kvar och den måste man vara två på när man fyller upp och den är även dubbelt så stor som de andra... så den kommer vara jobbigast!
Men hoppas på lite hjälp från mamma då hon har väldigt gröna fingrar och är mycket duktig i trädgården!
Men kommer nog även behöva Johnas muskler  :P 
Men den tredje lådan/behållaren ska oxå fyllas och den kommer att bli fylld på ett eller annat sätt :) 

Imorgon är vår andra karensdag slut, efter en maginfluensa så ska man vara hemma i 48 timmar för smittorisken. Helst 72 timmar men vi nöjer oss med 48 + natten. 

Men om allt går vägen och magarna är som de ska så är planen på att försöka vara ute en del imorgon, det ska vara underbart väder med närmare 20 grader så gäller att passa på att få så mycket solsken och vitaminer som möjligt så vi blir friska nån gång! 

Så länge man lyssnar på kroppen och varvar ute med inne så tror jag man blir friskare snabbare om man är ute, se på alla Ur&Skur-förskolor, så vi ska passa på imorgon om vädret och kropparna säger ja. 

Annars har vi vilat en hel del under dessa dagarna, har inte kunnat göra så mycket mer då detta tär en del på ork och krafter. 
Vi hade en hel del planerat under dessa sista dagarna av lovet och det sket sig, bokstavligt talat, så nu ligger vi en del efter i huset och med renoveringen tyvärr. 

Så det är väldigt trist att vi blev smittade och att vi förlorat värdefull tid men det är bara att kämpa på och ta igen den igen. 

Kramisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar