torsdag 15 februari 2018

Papperna påskrivna...

Som en del av er redan vet så har jag bytt jobb och det var verkligen ett rätt beslut och jag stormtrivs!

Jag jobbade innan på Lernia som jobbmatchare, ett väldigt intressant jobb där jag lärde mig massor på min korta tid, var endast där i tre månader. 
Jag gick själv där i Stöd och Matchning, som det kallas för, när jag fick förfrågan efter tre gånger om jag ville byta plats på skrivbordet och börja jobba hos dom istället. Tog det som en komplimang och tyckte det var riktigt roligt att de frågade mig, att jag hade gjort ett sånt intryck på dom!

Jobbet var på tre månader och som timanställd men bättre än inget och jag tyckte det skulle vara riktigt roligt att lära mig allt inom denna branschen.
Och det har varit väldigt intressant! Roliga företagsträffar, intressanta människor, några väldigt mysiga deltagare och en del som man får slita lite i sitt hår för ;) en utmaning! men en rolig sådan.

Likaså med att hålla seminarier varje vecka, men jag ökade deltagarantalet för varje gång så det fick bli ståplatser för en del under de sista veckorna :)

Däremot så var ju jobbet endast under tre månader, visste att det kunde bli förlängning om deltagarna fortsatte att komma till oss vilket det såg ut att göra, men hur blir det till sommaren? eller till hösten eller efter jul? De hade redan tre heltidsanställda, skulle de behöva en fjärde? Troligtvis inte på heltid i första taget så jag började kolla lite efter annat, man vill ju inte vara strandsatt när datumet kommer närmare och närmare...

Jag sökte ett jobb under denna tiden som jag verkligen var intresserad av, lärt mig en hel del under min Lernia-tid så hade fixat till mitt CV, jagade stackars ansvarig för tjänsten en del och fick tack och lov komma på en intervju :)
Dock så jobbade jag innan intervjun och kvällen innan höll vi på med något så hade ingen speciell tid att förbereda mig, något som jag alltid tjatat om för mina deltagare.... men jag blurrade på som vanligt, hade förberett en del frågor som jag hade, googlat skolan och lyckades med den längsta intervjun som jag varit på! 1½ timme! men under denna tiden hann vi gå igenom alla frågorna, få en rundvandring och sedan även lite småprat.

Fick sedan vänta i nästan 2 veckor, han hade ju några fler som han skulle intervjua... men när jag sedan fick samtalet att de ville ha mig så blev jag verkligen riktigt glad!
Hade fortfarande inte hört något från Lernia och nu var det bara 1 vecka kvar....
Men nu började mina kollegor att bli lite nervösa, så chefen ringde upp och frågade om jag var intresserad av att fortsätta hos dom, dock med tremånaders anställning... Sa som det var, att jag vill ha lite mer stabilt, lite mer säkerhet.
Jag trivdes på Lernia men vet inte om jag skulle vilja jobba med det under hela livet. Så tackade för erbjudandet men tackade nej.
Något som en ny kollega fick lite panik över, hon hade fått 1½ veckas upplärning innan jag lämnade henne helt själv på kontoret...
Blev väldigt paff när Lerniachefen tog sig tiden att åka ner till mig med en jättefin blomstergrupp och tackade mig för denna tiden och frågade igen om jag inte hade ändrat mig, och sa att dörren tillbaka till dom alltid står öppen. Blev jätterörd av att de gillat mitt arbete hos dom och att de uppskattade det jag gjorde. Fick även en themugg med choklad av en deltagare som jag hjälpte till utbildning, jättegulligt av henne! Den står numera på mitt nya jobb :) 
Så ja, jag kan erkänna att jag funderade kvällen innan om jag verkligen hade tagit rätt beslut....


Ja, det hade jag verkligen gjort!


Min första tid på Tullen som deras skoladministratör har varit jätteintressant, rolig och lärorik! Det är ett jobb som jag verkligen kan tänka mig att jobba med under en lååång tid, kollegorna på skolan är riktigt trevliga och hjälpsamma, cheferna har varit helt underbara och alla får mig att känna mig välkommen!


Nu håller jag på att lära mig jobbets innebörd, går på utbildningar och lär känna barnen på skolan. Samtidigt som jag får vara med och bygga upp mitt och min kollegas nya kontor, jättekul att jag får vara delaktig i det!


Jag trivs jättebra så jag valde helt klart rätt! Har inte ångrat mig en enda gång och det känns jätteskönt! Jobbet är på 75% och det känns bra att få mer tid med Isidor, längtar verkligen till våren och att vi kan vara ute i trädgården och leka och mysa i solen. Och sen när sommaren äntligen kommer tillbaka...
Har varit väldigt skönt att gå ner i tid, arbete är inte allt, man måste värna om familj och sitt liv lite också, tyvärr är det pengarna som styr men jag kan helt klart rekommendera alla att gå ner lite i tid!
Märker att jag är mindre stressad, gladare och trivs mer! Kan ju också bero på jobbet då jag är jätteglad för det men ändå, en lite tanke. Vet inte om jag kommer gå upp till hundra % i första taget men kanske sedan längre fram om jag får det erbjudandet.


Får även mycket vardagsmotion då jag springer i trappor, står upp vid skrivbordet och är ute på några raster, perfekt! Kan säga upp mitt träningskort nu :P

Kramisen


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar