tisdag 26 december 2017

Julafton 2017

Julen den kom och gick i en rasande fart!

Vi hade julafton hemma hos oss och hade planerat en heldag med familjerna, vi brukar ha upplägget att vi kör knytkalas så inte en stackare får göra allt.
Och vill man laga maten hemma hos oss så går det alldeles utmärkt om man kommer lite tidigare.

Detta året så kom de som skulle laga sin mat hos oss sist så maten blev lite försenad, typ en timme.... men det gick det oxå!

Dock så krockade de lite med resten av schemat... men det blev Kalle Anka under/efter maten. Sen tänkte vi oss lite gröt o kaffe då vissa var i starkt behov av kaffet men några av barnen kunde inte vänta på tomten så länge så det fick bli julklapparna först...


Johnas är tomte hemma hos oss, vi vill att Isidor ska få uppleva hela den magiska bubblan med att tomten kommer. Och de har pratat mycket om tomten på dagis så han var ju ganska nyfiken...

Johnas kom gående längst med vägen med en lyckta som lyste upp honom och de större barnen blev helgalna, vi fick lugna ner dom lite så inte de mindra skulle bli skrämda...
Isse knackade på rutan och vinkade och log med hela ansiktet, ingen skräckupplevelse än i alla fall...

Tomten kom in och hälsade på barnen, delade ut varsin julklapp till dom och varsitt ben till hundarna som självklart också ska vara delaktiga. Isse fick komma fram och hälsa och hade stora ögon, paketet var han inte så intresserad av utan ville hellre titta på tomten.
Vi följde honom till dörren för att sedan vinka hej då.

Sen började ett lite hysteriskt riv o slit bland endel av barnen i julklapparna, hoppas att de såg vad det var och från vem de fick klapparna ifrån.

Isidor var mer intresserad av de andras saker och inte så mycket i att öppna. Tills han fick sin jättetraktor! Den blev han heltokig i! En större trampmodell som man tyvärr var tvungen att sätta ihop (skulle vi gjort mycket tidigare!) men efter endel skrik o gråt så lät han Johnas låna den så han kunde sätta ihop den....
De andra julklapparna fick vänta så länge.

Sedan blev det kaffe och gröt till alla, vi satte fram gottebordet samtidigt då klockan rusat iväg endel, så fick folket äta det dom ville under resten av kvällen.

Tyvärr så hade endel väldigt bråttom så de åkte ganska snart därefter, vi hade ostbricka, julklappslek och annat smått o gott kvar som inte blev av så det var lite tråkigt.
Men julklappsleken får kanske bli en nyårslek istället.... suck.

Vi satt däremot uppe en stund, snackade lite skit med mamma o Magnus som stannade en stund längre.

Blev lite tråkig känsla över dagen, man har sett fram emot den så länge och sen har folket ingen ro eller lust att stanna och dela den med oss. Förra gången vi hade julafton hemma hos oss så höll vi nog på dubbelt så länge, tempot var lugnare och mysigare och det var riktigt trevligt!

Får väl se hur det blir nästa år.....

Tack iallafall alla som gav oss en julklapp eller två, och som hjälpte oss med alla förberedelserna!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar