torsdag 9 november 2017

Intervju och jobb...

Som jag tidigare skrivit så har jag fått ett nytt jobb, jag gick på Stöd o matchning som det heter på Lernia genom
arbetsförmedlingen 2 dar/vecka, hade gjort det i 3 veckor och det var ganska intressant faktiskt!


Man får mycket tips på olika företag, hur man ska tänka vid CV, personligt brev och intervju. Och man får tips från de andra som går där inne då man delar med sig av sina erfarenheter. 
Sen får man även chansen att se olika företag på studiebesök. 

Jag fick förfrågan av en av personerna som arbetar med detta på onsdagen under mitt möte, om jag skulle vara intresserad att börja jobba hos dom då de har tydligen ganska högt tryck just nu. :)

Kändes väldigt roligt då det var mitt första mötet med denna personen att man gjort ett sånt intryck att han undrar om man vill bli deras kollega! 
Och självklart var det intressant så jag sa att det skulle jag helt klart kunna tänka mig men vill självklart veta lite mer innan allt helt bestäms.  

Han visste inte hur mänga timmar de kunde erbjuda mig eller hur länge men han skulle prata med sin chef om förslaget. 

Han ringde mig dagen efter och sa att han pratat med big boss och att denne ville träffa mig dagen efter för en intervju (i fredags) och undrade om det skulle gå bra. 
Självklart måste det gå bra, snabbt ringa runt till folk efter barnvakt då jag endast har Isse på dagis tisdag-torsdag... 
Emma hjälpte mig med den saken och var verkligen en räddande ängel!! 

Jag träffade big boss på fredagen, den mest avslappnade och faktiskt skönaste intervjun (misstolka inte det! 😝) jag varit på... 
...den varade i ca 15 minuter och han ställde i stort sätt ingen fråga utom om jag undrade över något... 
jag undrade ju en hel del så visst han fick prata ganska mycket (brukar ju vara tvärt om ) men han hade kanske redan en uppfattning om mig så han behövde inte ställa alla klassiska intervjufrågor... skönt faktiskt! 

Han sa även han att han inte i dagsläget kunde säga i vilken sysselsättningsgrad jag behövdes men om det inte var 100% just nu så kanske det kunde bli det inom en snar framtid. Sen visste han inte heller hur länge jobbet skulle vara, det är högt tryck nu men vem vet hur det är efter jul...
Men det känns ändå helt ok, kanske bara är bra för Isse om jag inte går från 15 timmar/vecka till 40 timmar utan istället trappar upp det. Och kan ju vara lite mysigt att inte jobba 100% vid jul...

Vi gick igenom lönen och ja den var helt ok, hade gärna velat ha den högre men det vill väl alla ;) men jag är ändå nöjd! 
Dock så fick jag inget "jobbet är ditt" utan han skulle diskutera med de som arbetar där om vad de tyckte och sedan höra av sig till mig, ena personen har dock semester till veckan efter så jag kan vänta mig ett svar tidigast tisdag/onsdag...

Upptäckte på tisdagen att jag hade ett missat samtal på mobilen under middagen, det var från Lernia så jag blev ju självklart nyfiken, ringde upp och pratade med en av personerna på Stöd och matchning. Han pratade om studiebesöket som vi skulle göra dagen efter (onsdag) och undrade om jag sedan kunde följa med in för att skriva på pappren och gå igenom det praktiska då jag skulle börja jobba där nästa vecka....


-jaha ☺ så jag fick jobbet då, svarade jag honom.
Han blev lite tyst och undrade om inte chefen hade meddelat mig det...
Haha Nej, men då vet jag det nu iallafall! 

Blev lite skratt och han berättade att jag fick tjänsten men att han inte visste alla detaljerna till 100% men det skulle han ha klart på onsdagen. 
Tjänsten skulle börja på 60% för att sedan kanske bli mer eller mindre, beroende på efterfrågan. 

Det känns ändå bra för min del, då kan lilleman gå på dagis 3 dar/veckan och sedan kanske det förhoppningsvis stegrar. Då hinner Isse vänja sig vid dagarna. 
Jag ska ansöka om att få stämpla upp till heltid så man får förhoppningsvis ut en vettig peng iallafall vid månadens slut. 

Kul att lära mig något nytt och knyta nya kontakter! 
Och mina nya kollegor verkar vara toppen de gånger som jag har varit med dom! 

Och jag kommer verkligen att kastas in i jobbet, började redan i måndags, har ju väntat med att lägga ut detta då alla papprena var påskrivna. 

Det roliga var att efter jag jobbat i ca 10 minuter i måndags under min första dag så fick jag förfrågan om jag ville gå upp till 80% istället :) gärna! 
Har fått till sista januari, så får vi se sedan hur beovet ser ut från deras håll, men jag är glad så länge som de vill behålla mig! 

Men det ska bli jättekul! 
Nytt och lärorikt och jag hoppas verkligen att de blir nöjda med vad jag kan tillföra. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar