onsdag 11 oktober 2017

Renoveringens ekorrhjul...

Här hemma fortsätter renoveringen långsamt framåt... 

Vi håller på med de två sista rediga rummen på övervåningen, har även hallens golv, trapporna och blivande bastun kvar men det är inte lika brådskande. Men nu lägger vi fokus på blivande tv o film-rum och sovrum med tillhörande två klädkammare. 

Vi har gjort klart väggarna i alla rummen, sovrummet o klädkammrarna har fått en grön ton och tv-rummet en vit färg. 

Golven i båda klädkamrarna är oxå klara, dom har blivit lätt vitmålade, riktigt nöjd!

Taken har också fått sig en genomgång men där är vi inte helt klara än. 

Golven i sovrummet och tv-rummet kommer vi snart att lyfta på (ligger en ful matta där idag, och se hur trägolven ser ut, spännande! 

Jag håller även på att måla flera olika byråer, istället för att köpa nya garderobsmöbler till klädkamrarna så har jag sprungit på loppis o shoppat byrås och sedan återanvänder vi även ett skåp från våra gömmor. Hoppas att det blir bra men det känns lite mer rätt med gammalt o olikt varandra istället för splitter nytt o stiligt i detta 1700-tals hus. 
Förhoppningsvis så blir det vackert även i verkligheten o inte bara i ens huvud. ;) 

Jag hoppas att vi hinner klart med detta innan jul, för när dessa rummen är klara kan vi börja möblera hela huset så som det ska se ut, slippa ha fel möbler i fel rum bara för att de rummet är upp o ner.
Ska bli så skönt att rensa rummen, plocka bort sånt som är ivägen och som inte ska vara där!! 

Och att kunna städa av allt ordentligt för att sedan kunna julpynta HELA huset, det har jag inte kunnat göra tidigare pga renoveringens olika steg. 
Och det känns lite extra viktigt i år pga lille Isidor :) 
Sambon kallar mig för julnazist... vet inte vad han menar med det... 
....men är det jul så ska man väl ha ljus o tomtar o mys o fint lite överallt?!! Kommer nog att bli ganska tokig på lilleman däremot som inte kommer hålla fingrarna borta från mina tomtar o snögubbar... är ju lite rädd om dom så vill inte att de ska lekas sönder.... 

Håller på att leta lite efter ett litet elektriskt tåg som skulle kunna gå på julbordet med lite gotte i vagnarna... inte det enklaste men det hade varit roligt :P 

Och ska bli skönt att få en egen redig säng o sova i sitt sovrum igen och sluta störa lillemanen. Nu sover vi i en knarrig bäddsoffa i lillemans rum. Inte det idialiska då han vaknar av knarrandet och av sambons väckarklocka som snoosas flitigt (vem gör inte det förresten?) 

Men men vi får se hur det går,  förhoppningsvis så hinner vi! Håller tummar o tår :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar