måndag 4 september 2017

Inskolningen är över


Dessa två veckorna har verkligen gått fort! 
Inskolningen är över för Isses del och det har gått kanon om jag får säga det själv. 

Isse brukar vakna av sig själv vid halv sex/sex på morgonen, Jippie..., och efter alla vanliga morgonrutiner så är kl runt 7 när vi är klara. Då brukar han springa ut till hallen för att ta på sig sina skor och sedan göra sitt bil-ljud - han vill till dagis :) förklarar för honom att vi inte ska dit förens om ca 2 timmar då vi oftast började inskolningstiden vid 9... 

Det var två låååånga timmar! Men sen när han äntligen fick sätta sig i bilen och åka dit så var han riktigt glad! Han småsprang fram till dagisgrinden för att sedan bli lite lugnare, titta runt på alla leksakerna och ibland barnen som lekte innan vi gick in till hans avdelning. 
Där inne kunde han inte få av sig jacka o skor fort nog för att hitta "sin" leksaksbil som man kunde sitta på och köra, lycka! Mig brydde han sig knappt om, han lekte och tittade nyfiket sig omkring o närmade sig de andra barnen. 
Det tyckte jag var en skön känsla, han tittade efter en när man sa hej då och gick men sen fortsatte han leka, var bara en gång det var svårt att lämna honom och de var nu en av de sista gångerna, han var ute o lekte  men stod o lekte helt själv och när jag gick fram o sa hej då såg han så ensam ut. när jag började gå mot grinden tittade han verkligen efter mig och när jag stannade så började han gå mot mig, när jag satte mig på huk kom han springande med ett leende och kramade om mig och sedan sprang han o lekte igen. Han kände väl att jag behövde en extra kram och kanske gjorde även han det. Kikade lite efter jag stängt grinden efter mig för att se hur han var, glad, ledsen, ensam... men då sprang han runt med en dockvagn och gjorde sitt billjud - han var helt ok och hade roligt :) 

Det var även en skön känsla när man hämtade upp honom igen, han blev glad och log med hela ansiktet, ville visa och berätta om alla leksaker, pekade hej vilt, kramades men ville inte gå hem, ville fortsätta leka samtidigt som han höll en i handen eller fortsatte att krama om en. Det känns ändå bra, då trivs han förhoppningsvis =) 

Tråkigt nog så får han endast vara på dagis 15 timmar/vecka då jag är hemma och arbetslös igen, vill hitta ett nytt jobb snabbt (börjar snart känna mig som Kalle Anka...) så att Isse inte tappar sin dagiskänsla eller blir utanför då han inte är där varje dag. Vill att han ska komma in bland de andra barnen och få framtida (förhoppningsvis) lekkompisar. Personligen så gillar jag 3 killar där på dagis som har en skön stil och bra personlighet som jag hoppas att Isse kommer leka med i framtiden, dock så är det hans o deras val så vi får väl se. 

Personalen på dagiset är kanon! Vi är väldigt nöjda med personen som skolade in Isse och tycker att alla har en bra och duktig kompetens, omdöme och personlighet. 
Är glad över att Isse hamnade på detta dagiset, vi fick rekommendationen av Isses gudmor (de hade själva haft sina barn på detta dagiset) och kan inte annat än hålla med dom, det är kanon! 
Förhoppningsvis så sitter den känslan kvar under alla dessa sex åren! 

Maten håller även en hög klass och det gillar jag, vi tycker maten är viktig och detta var ytterligare en av anledningarna till att vi valde detta dagiset som första handsval. 
Isse håller med vissa dagar, han har än så länge fått fisk (bönorna var godast), schnitzel (mycket gott),  spaghetti o köttfärssås (mer än godkänt då han tydligen backade om) och fisksoppa (brödet var gott iallafall) :P 
Vi försöker verkligen få honom att tycka om fisk (och inte bara fiskpinnar som han är tokig i) så jag gillar att de har det, vad det verkar som en gång i veckan, får hoppas att det är på hans dagar... 

Skönt för mammahjärtat att han trivs än så länge! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar