måndag 7 augusti 2017

Kalas

I helgen var det kalas, Nea börjar bli stor
nu och förra veckan fyllde hon 8 år, kalaset då blev däremot inställt pga att Emma var sjuk men i helgen kunde det bli av :)

Vi hade köpt hårpärlor till henne, man kan sätta pärlor i hela håret med denna makapären och hon blev jätteglad :)
Lilleman hade även han fått ett paket av sin farmor o farfar, en gitarr som spelade 14 olika melodier... tillverkarna glömde bara att sätta in en volymknapp, jäkla vad högt den spelade....  

Vädret var strålande så vi var både ute och inne, brossan plockade fram bilar och en modell större traktor till lilleman som han kunde (med hjälp) leka med :)
Han testade även studsmattan, det tyckte han var riktigt kul och höll faktiskt balansen ganska bra!
Blir väl att man får köpa en sån längre fram...

Jag fick även hoppa en hel del när inte lilleman var med då Nea o Victor ville studsa... det är faktiskt ganska jobbigt men riktigt roligt och kan tänka mig att det är en bra träning om man skulle göra det varje kväll... Borde vara bra träning iallafall... får kolla upp det...
Jag googlade det och det stod en hel del om träning på studsmatta....

Att hoppa på en studsmatta ser kanske inte jobbigt ut, men är riktigt effektiv träning. Faktum är att om du inte är ett fan av att jogga så kan du ägna några minuter åt att hoppa på en studsmatta i stället. – Tio minuters hoppande på en studsmatta motsvarar 33 minuters löpning.
Föreställ dig att du går en promenad samtidigt som en eller flera personer försöker knuffa omkull dig och att du, trots påtryckningarna, behåller balansen. Balansmässigt är detta exakt vad som sker på en studsmatta. En positiv intensiv kamp för balans och jämvikt.
På grund av accelerationerna och retardationerna på studsmattan stressas ditt skelett som ökar sin bentäthet. Du kan gå hoppa jämfota, växelvis höger och vänster.
Kort sagt ökar kaoset jämfört med en promenad och du får mycket bättre utbyte av den tid du avsatt för fysisk aktivitet.
 
Men tillbaka till kalaset...
Nea o Victor fortsatte med att busa och det hela slutade i ett regelrätt vattenkrig där de även drog in Erik...
Dock blev det ett abrubt slut när Erik fick en halv flaska läsk över sig... läsk - vatten... är väl samme sak... eller? :P 
Han blev inte så överdrivet glad, fick låna en tröja, tvätta av sig det värsta klibbet och åkte sedan hem för att byta om... 
 
Vi började oxå göra oss redo för att åka hemåt, skulle laga rotfruktspaj som behövde lite tid på sig och det började närma sig lillemans mat-tid...  (den blev riktigt riktigt god!!)
 


Lilleman som var riktigt söt i sina nya Bi-kläder :D måste ju stötta pappsen!

 
Kram på er!

2 kommentarer:

  1. Jättesöt i bikläderna!! 😘😘 (jättesöt annars också förstås)

    SvaraRadera