torsdag 27 juli 2017

Vardag igen...

Vardagen är åter igång efter min korta
semester, vet inte redigt om jag skulle kalla det semester då vi renoverade för fullt hemma, eller Johnas renoverade och jag hade hand om lilleman tills han somnaade och då gick jag in och hjälpte till med renoveringen tills lilleman vaknade.
SÅ höll vi på hela semestern till halva natten för att sedan börja om igen på morgonen... så semester vet jag inte men vi kom en bit påväg hemma iallafall :)

Vi håller nu på med blivande TV/bio rum och vårt sovrum. Jag håller samtidigt på i Biblioteket/syrum/pysselrummet med att plocka upp alla sakerna som ska vara där och försöker få ordning på allt.
Håller på att hitta behållare/lådor att lägga alla pysselsaker i på Wish (älskar den appen, man får paket lite då o då föe en mindre peng mot vad de skulle kosta här hemma)

Vi har haft hjälp av Johans föräldrar i två dar nu, Annika har tagit lilleman medans grabbarna har kunnat renovera =)

Snart är övervåningen klar och man kan börja bo på redigt :)

Sen är det badrummet nere (bastun uppe men den blir ett sidoprojekt/hobby) trappan, och golven i kök o matsal kvar...

Verandan ska få sig ett lyft men det ligger längre fram.
Själv längtar jag efter att vi ska göra altanen! Men först måste huset målas tyvärr, likaså taket (plåttak)

Däremellan måste vi ännu en gång ta tag i trädgården....

Men det känns ändå bra, bara de större renoveringsprojekten blir klara inne så kanske man kan andas lite och vem vet, nästa år kanske vi kan ha lite semester o inte bara renovera som vi gjort de senaste 5 åren....

Så att komma tillbaka till lugnet på jobbet (90% av alla här har semester) var ganska skönt, visserligen så känner jag att jag nog hade gjort mer nytta hemma men det ger inga pengar tyvärr.... sagt det förr o säger det igen, ge hemmafruar lön o  jag hade gladligen varit hemmafru och tror även fler hade det, då hade arbetslöshetten nog inte varit lika hög som den är idag... Tänk vad mycket man hade hunnit med då! städa, fixa, baka, leka och ärligt talat tror jag barnen hade mått bättre av det, de hade fått vara med sin familj efter skolan och leka med sina kompisar, inte komma hem efter fritids till stressade föräldrar som knappt hinner laga mat för att sedan stressa vidare med vardagen innan barnen ska sova...
Tror även att många vuxna hade mått bättre av det, inte vara lika stressade då det är någon på hemmaplan som tar hand om detmesta och hinner med att göra ett långkok och påta lite i trädgården medans barnen går i skolan/dagis. Sen har tid att sätta sig och leka med barnen innan maken kommer hem. Det är balsam för själen och tror att maken ksulle mötas av skrattande barn, en glad fru, väldoftande, städat hem och maten på spisen.... det gör alla glada!
Men att gå hemma utan betalning, det fungerar inte i dagens värld, tyvärr.... är inte mångmiljadär....

Även om jag gillar mitt jobb så hade jag föredragit att vara med familjen, kanske man skulle klättra på väggarna efter ett tag men jag tror samtidigt inte det, såå möe att sätta händerna i så det finns alltid att göra!
Och skulle det bli för instängt, ja då kan man ju alltig gå ut i naturen men kidsen, träffa en vän och fika, åka o simma m.m.


Kramisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar