måndag 26 juni 2017

Midsommarhelgen 2017

Detta årets midsommarhelg kom och gick i en rasande fart, som vanligt...

Torsdag, Lövmarknad

Här nere i Karlskrona så börjar alltid helgen med Lövmarknaden på torget under torsdagen.
Jag jobbade o Johnas var hemma med lilleman men när regnet hade dragit förbi, skrutten sovit middag och klockan närmade sig avslut så mötte jag upp killarna.
Man träffar alltid allt o alla, vänner från förr och kollegor så man får inte ha bråttom hem igen...
Lilleman var vaken detta året, tillskillnad från förra året..., och tittade nyfiket på alla människorna och stånden. men det dröjde inte länge innan han ville upp i min famn för att se bättre. Nästa år skippar vi nog vagnen.
Men han var nöjd o glad! Skötte sig exemplariskt!
Fick en Minionsballong av Johnas, pinnen var roligare... och när det var dags att äta lite så var det självklart korv som gick hem!

Köpte inte så mycket, lite karameller och mina årliga strumpor...

Blev en lugn kväll hemma sedan, vi hade haft gäster hemma två dar i rad så det var ganska skönt att bara softa en kväll innan huset blir fullt igen.

Fredag, Midsommarafton


Zandra tog únderbara bilder på lilleman
Vi hade bestämt med Zandra o Stefan att fira midsommar ihop, deras varmvattenberedare hade gått sönder så för enkelheten skull var vi hemma hos oss.
Men på förmiddan åkte vi ut till
Wämöparken för att lilleman skulle få midsommarstång, sång o dans. Strålande solsken så det var kanon, dock så satte vi oss lite vid sidan om o fikade precis när de dansade runt stången så det blev inte så mycket dans o musik för lilleman. Men han var nöjd och glad ändå, han var uppe och tittade på djuren, gick Vilsepromenaden med grabbarna i skogen och kollade på en gammeldags brandbil och massor med hundar.

Fick en jättecool hatt av Zandra som han accepterade med en gång :)

Sedan åkte hem, tog en snabbröjning hemma innan Zandra o gänget kom, vi gjorde traditionell midsommarmat (jul o påskmat);
  • Köttpullar
  • prinskorv
  • jansons
  • kräftcheesecake
  • sill
  • potatis
  • ål
Underbart gott! Även lilleman åt det som bjöds.Sedan blev det en massa prat o lek, killarna hade fått var sitt vattengevär av oss som de busade runt för fullt med.

Midsommar är, precis som många andra svenska högtider, en tid då man äter tillsammans, så lite senare på eftermiddan var det dags för grillat.
Vi hade gjort en ljummen potatissallad, grillade tre olika sorters kött och sås´n´sås.
Underbart gott!
Sen något som är ett måste på midsommar, ja under sommaren oxå, svenska jordgubbar med gräddmjölk mmmmmmmmm!
Småkillarna hade glass till sina gubbar och likaså lilleman.

Zandra skulle upp halv 4 för att jobba dagen efter så det blev en lugn kväll, men det gjorde inget, det var ganska skönt faktiskt efter alla gäster o besök vi haft.

Midsommardagen, Lördag...

Denna midsommardagen fyllde min brorsson 6 år! Men då midsommardagen är helig och betyder Fridlevstad (min gamla barndomsby) med min gamla dagmamma och hela deras släkt så ville Victor fira sig under söndagen istället.
Midsommardagen är en årlig fotbollsmatch (den ville inte Victor missa!) mellan kusinerna i familjen, men som många andra år så slutade det även detta året oavgjort ;)
Det bästa med denna matchen är att, den är förvisso på blodigt allvar men, från den allra minsta lilla knatten till den äldsta på planen så får alla vara med och alla får sparka på bollen om de når fram till den.

Alla är välkomna! Det är så det är i denna underbara familj!
Lilleman ville sitta med de stora killarna o självklart fick han de för dom :)
 
Denna fotbollsmatchen regnade nästan bort men tillslut så blev det en fight iallafall.
Efteråt så blev det grillat med tillbehör och efter det en underbart god tårta!

Fick även lite bebisgos då vår vän Petra hade med sig sin 1 månadsgamla dotter.

En av döttrarna i familjen hade köpt ett hus på samma gata som vi fick gå husesyn i, och det är konstigt, jag är uppvuxen på denna gatan men har aldrig varit inne i detta huset. Man har gått förbi det varje dag, tänkt att det är mörkt o murrigt men när man äntligen fick se insidan... wow! Ljust, fräscht, coola detaljer och högt till tak!
Ricktigt fint och när dom är klara med sina idéer sen, då kommer det att bli kanon!

Söndag

Idag är det som sagt dags att fira Victor!
Blev en fika med familjen med massor av paket, Victor såg man knappt rröken av då han fick en hel del lego som han självklart ville bygga med med en gång men då det var två småttingar som gärna stoppar saker i munnen så satt han o byggde på sitt rum.
Han o Nea fick även ett tält med tillhörande sovsäckar och liggunderlag så sedan skulle det självklart provtältas :)

Vi åkte hem och efter lilleman somnat för natten så satte vi in alla hyllplanen i bibliotekets bokhyllor för att få in känslan lite och för att kunna planera lite mera.Det har varit en lång och händelserik helg men man har inte fått så mycket gjort på hemmafronten tyvärr...
Men det finns det flera dagar till, man måste ibland slappna av lite oxå.
 
Kramisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar