måndag 1 maj 2017

Valborg

Denna valborgen blev minst sagt annorlunda, ärligt talat minns jag inte vad vi gjorde förra året men då höll vi nog på som mest med sondmatning o allt.
Denna valborgen så hade lilleman öroninflammation så vi kunde inte gå ut o kika på något bål, sen håller han dessutom på att få två tänder samtidit. Vi kände inte för att bjuda hem en massa folk då lilleman var lite grinig och då vi inte skulle iväg och kolla in bålen, men tänkte att vi kan ändå laga en trerätters och mysa lite bara vi.
Vi bjöd faktiskt ner en av grannarna som skulle vara själv hemma men då hon skulle upp tidigt och jobba dagen efter så skulle hon, förståligt, lägga sig tidigt.
Vi åkte iväg för att handla och menyn blev ett experiment i vårens tecken, passande va;

Förrätt - Nässelsoppa med kokt ägg och knaperstekt bacon

Varmrätt - Fisk i paket med sötpotatis

Dessert - Rabarbermuffins med smuldegstäcke och vaniljvisp.

Vi har flera gånger varit nyfikna på nässelsoppa då man hört att det ska vara gott, fisk i paket har vi gjort flera gånger innan men aldrig med sötpotatis och rabarbermuffinsen gjorde jag för längesedan men i ugn, nu gjorde jag dom i en cupcakemaskin för första gången.
Haft den maskinen i flera år men aldrig använt den, var bra och smidigt men måste läsa i instruktionsboken om vilken gradantal den är på och hur länge dom ska vara inne för nu fick man kika lite på dom fram o tillbaka :P


Men tillbaka till valborg...
Vi upptäckte att klockan skenade iväg och börjde förbereda middagen, lilleman lekte för fullt och var allmänt glad.
Vi tänkte att medans vi äter förrätten så får han äta sin kvällsmat och sedan sova så kan vi fortsätta med middagen i lugn o ro...
Lillman har reagerat på pencilinen ibland så vi ar varit lite försiktiga när vi gett den, men idag mumsade han glatt i sig allt, började gnugga sina ögon så jag tänkte att medans JOhnas sytökar undan disk oxh fixar med maten så lägger jag plutten...
Tji fick jag för medans jag stod och höll på med att söva honom så vände sig hans mage och jag (och han och stor del av golvet) fick allt över oss... Han kräktes för fullt, stackarn.
In i duschen med oss båda två, städa golvet oc hålla undan hundarna.
Ner igen med skrutten, föröka få i honom lite mer mat som lugnar magen - ingen medicin och sedan söva om honom på nytt...
Han kom inte i säng förrens kl var över tio på kvällen....  lille fisen.
Så nej, vår valborg blev inte så där mysig och lugn som vi hade tänkt men vi kommer nog att minnas denna ett tag :P
(nässelsoppa var förresten väldigt gott! Påminner om sparrissoppa... och sötpotatis istället för vanlig i paketen funkar alldeles utmärkt)
Hoppas att ni som kanske kikar in här hade en trevlig o mysig Valborgsmässoafton och en tevlig helg!
Kramisen Malin

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar