fredag 26 maj 2017

Korvtillverkning

Idag har Johnas o Rickard haft korvtillverkning här hemma, även lilleman fick hjälpa till på ett hörn med att veva korvstopparmaskinen :) 
Kunde knappt slita honom från den sedan :P Killarna började vid lunchtid för att sedan hålla på några timmar, dock avbrott för att mumsa på ett nytt cheesecakerecept, Rockey road cheesecake. Den var riktigt god!! 

Det blev en hel del korv, 14 kg sammanlagt! 
Dom gjorde tre olika varianter, en örtkorv, en chorizokorv och en kycklingkorv då Johnas mamma inte ska äta rött kött eller fläsk.  
Och tänkte även lite på skrutten där, han älskar korv och lite kul med variation som dessutom är mycket nyttigare än de man köper i butikerna idag. 

Vi smakade på chorizon och den var väldigt god! Inte överdrivet stark så för
Min del kunde de hettat till den lite mer men nu funkar den för alla. 

Vi testade även kycklingkorven, den var riktigt god! 
Den kommer jag helt klart vilja ha fler gånger! Killarna hade lite hetta i den men inte för mycket, lilleman älskade den! 

Perfekt nu inför sommarens alla grillningar och mysstunder. 
För ärligt talat, man är lite trött på att läsa alla E-ämnen o skit som de stoppar i korvarna... 33% kött... vad e de liksom??

Nej, det är skillnad med dessa! Massor med kött och lite morötter för att safta till dom och för att det är lite nyttigheter man lägger i som utfyllnad men här snackar vi inte några 70%, snarare 5 %... 

Blev en rolig och mumsig dag! 

Killarna avslutade kvällen med att köra hit bikupa nr 2... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar