måndag 10 april 2017

Helgens måsten...

Denna helgen hade jag planer på att jobba i trädgården en del om lilleman tillät det, jag ska ha igång trädgårdslandet i år så hade planer på att röja upp där. Johnas skulle laga gräsklipparen för att sedan klippa... 

Lilleman vaknade vid fem även denna helgen så det var bara att upp o mysa o busa med honom, sovmorron vad e de? (Ja Johnas får det iallafall). 
Vi åkte sedan upp till Johnas kusin för att lämna av en doppresent, Johnas var sjuk under dopet så vi fick stanna hemma för att inte riskera att smitta någon. Men present lämnade vi äntligen nu. 
Sedan åkte vi en runda till Lyckebymarknad, inte mycket att ha men mysigt att strosa runt lite. Köpte lite fikabröd då vi skulle åka upp till Johnas föräldrar för att hämta endel häcksticklingar, vi tänkte plantera dom på insidan av bäcken så det blir en liten avskiljare mot vattnet o den mer vilda delen av trädgården. 
När vi äntligen kom hem igen så var det ingen chans för min del att jobba i trädgården, för kallt för lilleman att krypa runt på marken. 
Leka, städa o plocka o började förbereda lite käk medans Johnas höll på med gräsklipparen. 
Gjorde en rotfruktsgratäng med sötpotatis i, man tager vad man haver, och hittade två snitslar i frysen. Perfekt med lite chilibea tänkte jag. 
När Johnas äntligen var klar, då hade lilleman krupit till kojs o klockan var över åtta på kvällen. 
Började steka på snitslarna o upptäckte att det var panerad fisk, suck, slänga sig i bilen o åka o köpa fläskfilé... 
middag halv tio på kvällen kanske inte var den bästa planen men vad gör man.... 

Söndagen började vi med att hämta mammas bil då min är trasig, vi behövde en dragkrok, åkte sedan ut till Johnas vän för att hämta släp för att sedan åka vidare till Johnas morföräldrar. Där hämtade vi upp en gammaldags soffgrupp från början av 1900-talet tydligen. Johnas morföräldrar ska flytta till lägenhet så de undrade om vi ville ha denna vackra soffgrupp :) ja tack!! 
Sedan åkte vi vidare till en vän till mig och hämtade ett badkar på tassar som de slängt ut i deras renovering av sitt hus. Det köpte jag gärna då det var jättefint o mycket billigare än ett nytt. Kommer passa perfekt sedan!
Lilleman passade på att leka lite med deras son. 
Sen var det dax att styra bilarna hemåt och lasta av. 
Lilleman fick lite lunch och vovvarna fick busa endel ute. 
Sen åkte jag in till stan för att möta upp mamma o Magnus o vänta på Johnas som åkte o lämnade släpet, tanka bilen o sen åka in till oss för att lämna tillbaka nycklarna. 
Vi åkte sen vidare ut till Johnas föräldrar för att laga nån del till gräsklipparen. Lilleman o jag lekte, övade på att gå o tittare på allt o ingenting.... 
dags att äntligen åka hem igen... nu var kl halv sex på kvällen... vart tog denna dagen vägen?? 
Johnas planterade häcksticklingarna som vi hämtade igår och försökte sedan laga gräsklipparen men det gick tydligen inge bra. Suck... 

Och inget trädgårdsjobb blev klart denne helgen heller... 
Jag hoppas på påskhelgen istället! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar