måndag 31 oktober 2016

Internet

Man märker verkligen hur beroende man är av internet först när man inte har något... 
Igår så blev jag av med mitt, hade surfat lite för mycket så mitt tog slut... brukar få varningar om att det är på väg att ta slut men inte denna gången. 

Och brukar inte förbruka hela potten men denna månadernas har de blivit en del ljudböcker och lilleman har velat se/lyssna på sina barnsagor, eller jag vill de när han ska äta och är alldeles för okoncentrerad. Då är det perfekt med att sätta igång hans "bä bä vita lamm" och sen äter han utan problem :) 

Men det är väl så, man saknar inte kossan förens båset står tomt... 

Fick gå in idag till Telenor och öka på min surf, hade tidigare fått ett erbjudande på 50 GB surf för 80 kr mer/månad... och då jag lyssnar en hel del på ljudböcker, mobildelar till hela huset och sköter det mesta över internet så kändes det värt det... innan hade jag 24 GB som jag nu lyckades ta slut på. 

Innan Isse kom så hade jag ett abonnemang med fri surf men då jag råkade slå sönder min mobil och inte hade råd med en ny så fick det bli att jag förlängde mitt abonnemang och då förlorade jag tyvärr min fria surf då de inte finns som alternativ längre.... Suck...

Men men detta får gå de oxå, nu har jag 50 GB och det ska väl räcka :P 

Men man märker verkligen hur beroende vi är i dagens samhälle av surfen, allt görs på datorerna idag. 
Märkte dock att vissa appar fortfarande funkade i mobilen fast jag trodde att dom drog surf :) 
Men egentligen är det ganska sjukt hur mycket vi är beroende av surfen och mobilerna... 
Ibland är det faktiskt lite skönt när det blir strömavbrott då och då så man får ett litet el avbrott i vardagen, tända upp levande ljus, plocka fram brädspelen som jag faktiskt älskar och mysa in sig i filtar :) 
Vi har en gasspis så matlagningen är inga problem, kommer förhoppningsvis snart oxå att ha vår vedspis fungerande. 

Hoppas att ni alla ta en paus i vardagen ibland och bara myser, leker med barnen och inte blir allt för beroende av internet... 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar