tisdag 6 september 2016

Annorlunda läggning...

Ikväll hade vi en annorlunda läggning med Isidor men samtidigt bra läggning. Det går förhoppningsvis framåt :) 

I vanliga fall så gör vi gröt till honom runt sjusnåret, man märker på honom när han börjar bli trött, gnuggar sig i ögonen, biter på fingrarna, gnällig och så vidare... 

Han brukar få 1/2 dl vatten med 2 msk grötpulver och antingen 1/3 banan eller äppelmos till och vatten.  

Sen när han mumsat i sig de han orkar så är han fortfarande vaken, trött men vaken. Så för att få honom att somna (har bara funkat en gång att vi lägger honom i sin säng o han somnar) så ammar jag honom lite granna, räcker oftast med ena sidan och så somnar han i min famn. 

Men ikväll så fick han lite mat redan vid halv sextiden. Sen när kl var sju så visade han igen alla trötthetssignaler så vi resonerade att de e lika bra att vi ger honom lite mer gröt. Har vid tidigare tillfällen testat att endast amma men det räcker inte för honom, han blir inte mätt på det längre. 
Så vi satte honom i soffan och fixade lite gröt. 
Johnas tyckte även att "Despicable me" var säkert nått han ville ha på i bakgrunden när han åt... 
Sagt o gjort, gröten mumsades med äppelmos o lite katrinplommonmos pga hans mage medans filmen sakta men säkert startade upp, började märka att Isse ägnade mer o mer uppmärksamhet åt pappa o tvn så tack o lov var nästan all gröt slut. 
För innan "Justin" i filmen ens hunnit ramla ner på pyramiden (ja det är en barnfilm), så fick jag inte kontakt med Isse, sista skeden var fortfarande kvar i munnen och hans ögon slöts mer o mer... 
Johnas blev livrädd o trodde att han satt i halsen medans vi faktiskt hörde att han andades så försökte jag lugna honom med "att han sover ju..."   
Och det var faktiskt så, Isidor hade somnat sittandes i soffan till "despicable me" med gröten i munnen bara så där hux flux!! 

Han öppnade ögonen några gånger så vi kunde skölja ner maten med lite vatten, han fick sitta kvar en liten stund till i soffan så Johnas lugnade ner sig men sedan bar jag in honom till hans egna säng. 

Han hade somnat efter gröt o film utan amning :) 

Får se om han klarar hela natten eller hur detta går, han snurrar lite o låter lite men det är ganska varmt här så får se hur denna natten blir :P 

Men det känns ju som ett steg i rätt riktning, tanken är ju att jag ska sluta amma så snart det går och nu vet vi att detta funkar om han är tillräckligt trött o mätt (eller tyckte han bara att filmen va ju såååååå tråkig 😏😂) 

Min lille pojk börjar bli stor nu :) 
Och det bästaste med ikväll, inga tårar! 

Natti Natti på er 💕

Onsdagmorron... 
Natten gick perfekt, Isse som till kl sex ungefär :) 
Det enda som var negativt var att jag kom knappt upp ur sängen pga sprängfyllda bröst (aj!) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar