tisdag 14 juni 2016

Ny mobil

Jag har äntligen köpt en ny mobil :D 
Min gamla IPhone 5 gick sönder i höstas då den flög i marken pga en stressad tågresernär, halva touchen har varit försvunnen (hela högra sidan om hemknappen) och senare så har även framsidan på mobilen varit lös så man fick ibland lägga bitarna på plats för att kunna göra något. 
Man kunde inte ha den på högkant för då låg inte sakerna på rätt plats så då fick man möblera om lite för att kunna skriva. Men det drygaste har varit att jag inte kunnat använda halva mobilen så många appar kunde jag inte nyttja, skulle jag messa så var jag tvungen att snurra mobilen hela tiden för att komma åt vissa saker som tex skicka-knappen, då fick man snurra mobilen ett halvt varv. Låter kanske inte så drygt men tro mig de var det, för när du väl snurrat mobben så kanske bokstäverna försvunnit o då hamnade skicka-knappen längre ner så då var det bara att snurra tillbaka igen men då hade man ibland lutat mobilen för mycket så då ville inte touchen vara med.... 

Men i söndags så tappade jag den i golvet en sista gång, då gav den upp helt, displayen va bara ljus, inget visade sig utan endast en vit framsida under glashöljet och en svart framsida ovanför höljet och delarna på helt fel ställen... 

Var vara att åka in till en Telenor-butik och tyvärr förlänga abonnemanget, ville egentligen inte det då jag var en av de få som fortfarande hade fri surf. 
Men men när inte ekonomin vill vara underbar jämnt så kunde jag inte köpa den kontant. 

Det blev en iPhone 6s 64gb. Märkte att med 16gb så var det tajt med plats så gick upp ett snäpp :) 

Blev en rosametallic färg på mobben, varför inte gå bort från svart och bli lite mer girligirlig ;) 
Köpte även ett heltäckande svart fodral med zebramönster på insidan. Så nu ska denna förhoppningsvis hålla ett bra tag! :) 

Kameran är fantastisk så än så länge är jag nöjd! Får dock påminna mig själv att jag inte behöver snurra mobilen varje gång jag ska göra något :) 

Och jag är ganska ordningsam som person, allt ska ha sin plats när jag är på jobb och så. 
Så när min förra mobil gick sönder så fick jag möblera om alla appar och lägga dom jag fortfarande kunde använda på vänstra sidan så de låg helt huller om buller vilket gick mig på nerverna!! 
Men nu när jag fick denna - kan få ordning igen 
Har sorterat upp de så att dom ligger i olika kategorier:
💙 använder mest
💜 mer vardagsappar så som bank, försäkringskassan, kartor m.m
💙 nöjen
💜 hälsa och djur
💙 matappar
💜 appar jag inte använder än men som jag inte kan ta bort för enligt Appel ska dom finnas på mobben. 

Blir några "sidor" men jag gillar de, behöver inte leta längre :) 
Än så länge jättenöjd förutom lite orolig över surfen, men har inte använt mer än 20 gb/månad så bör klara mig med denna 24 abonnemanget... Fast jag använde 5 gb igår... 

Men det bästa av allt är att nu kan jag enkelt och snabbt blogga igen, med lilleman så han jag inte alltid koppla upp mig till datorn, men nu, nu kan jag blogga medans han ammas eller sover på mig eller dyl. :)

Ska lägga upp bilder på gamla o nya mobilen sen men nu vill lilleman ha lite uppmärksamhet... 

Kramisen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar