fredag 17 juni 2016

Inför dop...

Igår var vi och träffade prästen, Kerstin, i Nättrabys kyrka inför Isidors dop.

Han kommer att döpas den 17 juli till Isidor Neo Jan-Erik Danielsson. Namnen har vi valt med lite tanke bakom... 

  • Isidor - ett släktnamn på Johnas sida, hans pappars morfar hette Isidor, en stark gubbe som tydligen gjort bra intryck. O sen tyckte jag om det, jag gillar ju ovanliga namn :P
    Isidor har ett grekiskt ursprung och betyder "Gåva från Isis"
  • Neo - valde vi pga Isidors början, en liten påminnelse till hans start och något som blir han o hans egna namn och betydelse, Neo är nämligen en förkortning på Neonatal(avdelningen).
    Neo är också från Grekland, från det grekiska ordet "neos" som betyder "ny", betyder även "gåva" på setswana. 
  • Jan-Erik - kommer från Johnas morfar som alltid stöttat och hjälpt oss så vi ville ge Isidor även hans namn, jag gillar personligen Jan-Erik väldigt mycket då han är en krutgubbe som säger vad han tycker (som jag) och som alltid varit här för Johnas.
    Passande nog betyder Jan-Erik "den evigt starke". 

Jag är nöjd med våra val av namn, det är visserligen merparten från Johnas sida men det gör mig inget. Jag är glad att det blev ett ovanligt namn, jag gillar ovanliga namn men samtidigt är det ett äkta namn och inget hittapå namn :)

Men tillbaka till besöket med prellen, hon var en väldigt trevlig person, lätt att prata med och förklarade på ett bra sätt.

Varken Johnas eller jag är särskilt kristna av oss men vi vill ändå att Isidor ska döpas, sen får han själv avgöra om han vill vara med i Svenska kyrkan eller inte. 
Vi hade egentligen tänkt att ha ett dop hemma alt på Sjuhalla... Hemma ser ut som ett bombnedslag i trädgården och Sjuhalla är sålt så vi hade lite fundering på vart vi skulle vara.... 
Slutar med kyrkan och sedan lånar vi församlingshemmet Martagården.

Prästen gick igenom allt som kommer hända på dopet på ett tydligt o bra sätt, kommer även att vara en annan liten pojke ifrån Stockholm, Melker, som kommer att döpas samtidigt. 
Sysslorna som kan göras - bära korset, hälla vatten, läsa bön m.m kommer att delas upp mellan våra familjer och det känns helt oki. 
Känner inte att det är nått speciellt som vi måste göra så är det något som den andra familjen vill göra så varsågod :) 
Det enda som jag sa när hon frågade om nån i vår släkt som vill läsa en tackbön (eller nått sånt), så kände jag att det hade varit roligt om min vän Malin ville göra det. Frågade henne och hon blev jätteglad :)

Det kommer även att vara nattvard o kollekt under dopet, är ju en vanlig familjemässa oxå. 

Det som Johnas kände att han ville ha med det var en sommarpsalm, vi skulle välja varsin psalm o Johnas ville ha "ljuva sommartid". Det gillade prellen o valde den som ingångsmusik. 

Det roliga var att sen när vi var färdiga med genomgången så berättade hon att hon hade gått förbi en grav för nån vecka sedan med namnet Isidor, enda Isidor på kyrkogården, och då tänkte hon på en kär gammal vän som hette Isidor och att det var synd att ingen döper sina barn till Isidor längre. 
Sen dröjde de nån dag och sedan ringde vi och ville boka ett möte. ;) 

Hon frågade oss varför vi valde just Isidor och Johnas förklarade att det är hans pappars morfars namn, hon tittade lite konstigt på oss o sa inte Isidor i Lösen va?! 
Visade sig att den Isidor prästen kände (han är död nu) är samma person som Isidor är döpt efter - Johnas pappars morfar... Världen är allt bra liten! Sen blev de lite familjeprat mellan Johnas o prästen angående Isidors familj, vilka som lever o bor var. 

Förklarade även varför vi valde de andra namnen och hur Isodors start i livet varit. 

Känns som att det kan bli ett bra dop, nu håller jag mest på att planera dekorationer o vad vi ska servera :) 

Kram på er!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar