fredag 18 mars 2016

Babyskydd och handvärmare...

3 veckor gammal
Nu börjar det förhoppningsvis närma sig snart för en hemgång för vår del... kanske blir det om ca 2 veckor :) 

Så igår var mamma och Johnas iväg och kollade o köpte babyskydd (bilbarnstol) till skrutten, de skulle gjort detta för några veckor sedan men det sköts upp pga att vi hamnade är inne... 

Känns lite konstigt att jag som är mamma till lille Isidor inte ä med och shoppar o bestämmer sakerna till honom o fixar hemma åt honom. 
Men nu är babyskyddet klart, mamma o Johnas valde en bra o snygg modell, liggdelen till vagnen har Johnas mamma pimpat och står redo till honom, chassit o sittdelen hämtas nästa vecka av Johnas o hans mamma, spjälsängen o skötbordet har Johnas familj skruvat ihop och möblerat in i sovrummet.... 
Ja de viktiga sakerna börja komma på plats hemma nu :) 

Jag tänkte se om jag kunde få lite permission härifrån för att kunna komma hem en snabbis och leta upp lite filtar och kanske några kläder till honom som han skulle kunna ha när vi får åka hem, dom måste ju tvättas innan, annars får jag åka o shoppa lite... Skrutten måste ju ha rediga kläder på sig när han gör sin premiärtur :)

Men tillbaka till babyskyddet, mamma o Johnas gick in på babyproffsen och tog deras hjälp, han hade tydligen 2 stolar som var bra till prematurbarn och de valde den bästa av dom två :) en modell som heter "Cybex Aton 4". Tydligen bäst i test 2016 så det bådar gott :) 

Så här står det om den...
Cybex Aton 4 
Förankringsmetod: Isofixbas
Förlängningsbart rygg- och nackstöd 
Vikt babyskydd: 5 kg    Vikt bas: 5,4 kg
Yttermått LBH (med handtaget uppfällt) 64 x 44 x 56 cm
Bältesupphängning: Nej
Sufflett: Ja, 4 lägen
Sele: Trepunkts, höjs automatiskt med nackstödet
Kan babyskyddet bältas fast? Ja

Cybex delar upp sina bilstolar i olika kategorier; silver, guld och platinum. Aton 4 är i guldkategorin och det märks att den är en mer påkostad stol än vad Cybex Aton är. 
Aton 4 är utrustad med en sufflett med fyra olika lägen och en klart godkänd täckning över barnet, den låter dessutom inget när den fälls upp och ner. 
Genom att dra i en ögla bakom nackstödet kan man justera höjden på det och på den interna selen. 
Isofixbasen har en smal, skålad form som gör det enkelt att få plats med fler stolar eller andra passagerare bredvid. Bälteshållaren på babyskyddet kan dock skava lite i sidorna för den placerad bredvid babyskyddet. 
Cybex Aton 4 är ganska smal upptill i babyskyddet, vilket gör att ett större barn kanske växer ur babyskyddet snabbare, denna modellen är bättre för prematurbarn. 
Den smala passformen är för att ju mindre luft mellan barn och babyskydd, desto säkrare är babyskyddet. 
Aton 4 har en relativt upprätt sittställning, vilket lite mer aktiva bebisar kan uppskatta. Dock medför det något större risk för ett tippande huvud när barnet somnar. 
Det är enkelt att fästa både basen i bilen och babyskyddet i basen. Instruktionerna är tydliga och enkla att förstå (tur de). 
Bärhandtaget på Aton 4 har en bekväm form och viktmässigt får den godkänt, befinner sig dock något åt det tyngre hållet på skalan. 
Klädseln känns både tålig och smustålig. 
Cybex babyskydd kan användas på barnvagn med samma adapter som Maxi Cosi o BeSafe. Aton 4 är således ett allsidigt och lättanvänt babyskydd. + Bra sufflett, enkelt att justera höjd på sele, bra form på basen. 
- Något smal över axlarna. 
Betyg: 7

Det känns som ett ganska bra betyg tycker jag, vet inte så möe om bilstolar men denna känns ändå bra då den även är bra för prematurbarn. 
Vår är helsvart i färgen (som den översta bilden) och inte blå som de nedre bilderna men tyckte att man såg bra på förklaringarna på dem, men den helsvarta är jättefin! :) 
Tack så mycket mamma för denna!! 
Jättesnällt o skrutten kommer åka säkert i framtiden :D 
Jag fick även en annan sak av mamma, ett handskydd som jag spanat på ett bra tag :) 
Jag har problem med mitt ena lillfinger då den har dålig blodcirkulation pga en gammal brännskada, så den klarar inte kyla lika bra som övriga fingrar. 
Så Zandra visade mig en handvärmare med värmande sammetsmjuk svart fleece på insidan och polyester på utsidan, den var överdrivet skön o som blir perfekt att stoppa händerna i en blåsig dag, även om det är vår, sommar, höst eller vinter ute så har vi Svenska årstider... 10 plusgrader o ösregn på midsommar känner vi alla igen.... Jätteglad!! 


Det känns skönt att detta är klart nu, ett steg närmare hemgång! 
Och förhoppningsvis så säger dom snart till oss att skrutten är så pass stabil och säker att vi kan vara hemma med hemsjukvård istället, blir skönare o enklare när man man kan sköta tvätten under dagarna, kunna gå ut i friska luften o få lite sol på sig, och kunna låta hundarna få komma hem till oss igen och ha dom hos oss. 
Visst det kommer att bli ett himla farande fram o tillbaka hit för kontroller sedan men det blir ändå skönare och livet blir lite enklare o mer normalt om vi får komma hem. 
Bara de att kunna veckohandla o laga ordentlig mat igen... 

Men säkerhet går före bekvämlighet så beslutet ligger i deras händer! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar