söndag 21 februari 2016

Omtänksam familj

Igår hade jag väldigt omtänksamma familjemedlemmar på besök. 
Först kom min gamla älskade dagmamma och extramamma Eva med sin äldsta dotter Sanna, det var riktigt kul att träffa dom, var alldeles för längesedan tyvärr. 
Dom hade med sig ett babyset i miniministorlek, ett prematurset, som var jättesött!! Även mellersta dottern (boende i Stockholm) hade ett finger med i spelet där o även i den underbart doftande body lotionen som de hade med sig. Luktade jättegott!! Fick även två tidningar, en om bakning o en om trädgård. 
Det var jättekul att träffa dom o prata av sig lite. Och att få höra massa minnen och upplevelser :) man sitter ner i lugn o ro alldeles för sällan! Men det får vi försöka göra bättring på! 
Det blev prat om allt mellan himmel o jord och massor med skratt o leenden :) 

Senare så kom även min svägerska förbi, hon hade lämnat barn o make hemma o kom förbi med ett grundsats i stickning :), tidningar o gottgott! :) 
Jättegulligt av henne! 
Sen satt vi o pratade en himla massa samtidigt som Emma hade stickkurs med mig, vi gick igenom lite enklare steg till en början, får bli en filt om den sedan kommer se nåttsånär ut :) fick färgerna vitt, svart och grått. Även stickor i en söt rosa liten tygkorg. 
Stickningen var enkel när jag väl satt mig in i den, börjar med räta, så senare får de nog även bli aviga o vem vet, nån gång kanske jag ge mig på något mer svårare motiv. Men först får jag lära mig grunderna o kanske även hur man byter färg o fäster trådarna :P 

Senare så kom snutt in till mig, han hade varit hemma och renoverat under dan och hållit hundarna sällskap. 
Igår så fick han även hjälp av sin bror o hans tjej, det underlättade väldigt mycket! 
Dom fixade den gamla vattenläckan i skafferiet (tack o lov) så nu kan vi få tillbaka vårt skafferi igen och få lite ordning i köket. Skönt!! 
Caroline fixade bland mitt kaos på övervåningen, hon bar upp alla kartongerna med julsaker, mina gamla barnsaker o saker som ska slängas/säljas på vinden. Hon organiserade allt o bar upp de så att vi slipper ha alla kartongerna nere i rummen. 
Längtar att få komma hem o se skillnaden sen :) har blivit mycket som blivit eftersatt när jag inte kunnat hjälpa till hemma sista månaden o Johans haft fullt upp med babyrummet. 
Men nu börjar det förhoppningsvis arta sig :) finns hopp! 

Idag ska Magnus hjälpa Johnas med att slänga massa säckar med byggmaterial som oxå står i vägen på  övervåningen, så det kommer bli lite enklare att komma fram där uppe för Johnas. 
Kanske även mamma kommer förbi o hjälper hemma med att städa av skafferiet. 

Det känns väldigt skönt att när det blir för mycket så finns nära o kära i bakgrunden som tar sig tiden att ställa upp.  <3 

Jag är fortfarande i ryggläge, blodtrycket går lite upp o ner men har blivit lägre mot när jag kom in hit, tack o lov! 
Men tyvärr så har äggvitan i urinet gått upp, ligger nu på +3 man ska nog ligga på 0 alt som max  +1, och när jag frågade läkaren vad jag kunde göra för att få ner de så fick jag svaret att det enda som hjälper är vila alt förlossning. 
Så jag blir kvar här ett tag till o vila upp mig. 
Men nu har jag lite mer att göra, har massor med tidningar, min stickning o så har jag fått in plattan så lite enklare att blogga nu :D o sen har jag ju självklart mina ljudböcker! Guld värda!!
Så det går verkligen ingen nöd på mig, bara jobbigt för Johnas att dra allt hemma själv.
Men allt för lille skrutten o för att behålla mig gravid så länge som möjligt. 

Ha en mysig, dock tyvärr regnig, dag!! 

Kramis 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar