onsdag 17 februari 2016

Inlagd....

Jag har under den senaste månaden varit förkyld/haft influensan och under denna tiden så har mitt blodtryck varit alldeles för högt :(  har gått på extrakontroller, en gång i veckan, för att kolla urinprov och blodtryck. Men det har inte redigt varit oki.
Nu igår så gjorde jag om glukostestet eftersom det var för högt förra veckan, var duktigt nervös över att det skulle vara för högt även denna gången då jag fortfarande är förkyld. Men tro det eller ej men tack o lov så klarade jag glykosen :D inte med råge men jag klarade den!
Men under mitt samtal med barnmorskan så var hon fortfarande lite orolig över mitt blodtryck, det var ju fortfarande högt, så hon ringde in till förlossningen och pratade med dom för att se om jag skulle ta lite prover, och ja de ville ha in mig, säkra före det osäkra.
Så jag o sambon åkte in och de tog CTG-kurva på bebben, gjorde ett ultraljud (första gången vi fick förfrågan om vi ville veta könet annars skulle vi titta bort - vi tittade bort) de tog blodtryck, urinprov och blodprov på mig.
Och efter en lång väntan så sa de att de ville behålla mig över natten för att göra om alla proverna dagen efter.

Så jag flyttades upp till förlossningsavdelningen, fick största hörnrummet :) och blev beordrad att vila.
Johnas var ganska orolig så medans han åkte hem för att hämta lite kläder o personliga saker till mig hann han prata med hela tjocka släkten :P

Mamma o hennes man kom förbi en sväng för o kolla hur det var med mig o Johnas kom med mina saker, hade en lugn kväll (jag låg i sängen) o snackade lite skit.


De kollade mitt blodtryck på kvällen igen, fortfarande högt, och sedan fick jag att jag inte fick lämna sängen förrens de tagit nya prov på mig, så imorse va det bara att ringa på dom när jag vaknat, blodtryck, blodprov, vikt o urinprov ...

Sen var det även en ny CTG-kurva, men de e bara roligt att höra skruttens hjärtljud, och under dagen så har dom kommit in med jämna mellanrum för att kolla blodtrycket.

Hade en läkare som kom förbi och sa att proverna är jättebra förutom blodtrycket så nu har de satt in en blodtrycksmedicin på mig för att se om det hjälper, dock så blir jag kvar här inne några dar till, tills de ser ett resultat som de är nöjda med.
Funkar inte det så ska de börja ge mig kortison för skruttens lungor om ifall att de behöver sätta igång mig tidigare.
Men är endast i v 29+2 nu så de vill vänta så länge som möjligt, vilket är förståligt.

Fick däremot besök av min fina vän Malin som kunde smita ifrån jobbet (jobbar här i huset) en liten stund och hade med sig mitt favvogodis <3 och piggade upp mig en hel del, såå kul att träffa henne igen!!
Och faktiskt skönt att ha en läkare som man vet är ärlig mot en som pratar med en o förklarar allt, o s berättar vad som händer om de skulle ta igång mig, hon är bra på att lugna mig :)
Känns bra att veta att hon jobbar på barn o isåfall kommer att vara där för skrutten om nått skulle ske.

Nu har jag även haft min underbara granne Zandra här på besök, fått choklad o nötter <3 o Johnas kom med rosor (som man egentligen inte får ta in här) o choklad :)
Jag blir ju redigt bortskämd!! :)

Det är gulligt av dom o jag blir jätteglad o tacksam över att de visar att de bryr sig om lilla mig <3
Uppskattads verkligen!!!

Nu blir det lite ljudbok inför väntan på nästa blodtrycksprovtagning :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar