tisdag 9 februari 2016

Glykosdrink

Idag har jag varit och gjort glykostestet på mödravårdscentralen. 
Det var inte så farligt som jag trodde att det skulle vara eller så farligt som folk har sagt. 
Jag skulle vara fastande så det var inte mycket sömn inatt då jag varken druckit eller ätit halstabletter under natten, men det var bara att pallra sig upp. Ingen frukost så försökte sova lite längre men det var meningslöst. 
Kom in till MVC vid åtta och tog vikt o blodtryck (mitt har varit högt den senaste månaden), kollade även urintest. 
Sen visades vi in i ett annat rum (vi var 4 stycken) och där stod flaskorna med glykosen och varsitt glas. De andra som var där hade barn sen innan så det var bara jag som var förstagångsföderska, de andra började redan grymta o pusta så jag tänkte att det är väl bara att ta tjuren vid hornen och dricka på..... men den var inte så farlig som jag trodde, fattade ärligt talat inte va de andra grymtade om, visst den var inte god men jag pimplade i mig min på några minuter... smak av apelsin. Den var helt genomskinlig, lite tjockare än vatten men annars var det som en en vanlig dryck i konsistensen. 
Får fortfarande inte äta eller dricka.... börja bli hungrig!

Sen hämtade min barnmorska mig och hon kontrollerade hjärtljudet på skrutten, mätte magen, o kollade läget. 
Hon fixade även så att jag får ut en hostmedicin så att jag kan få sova på nätterna. 
pratade även lite om amning o hur det funkar o fick n broschyr om det. Förhoppningsvis så funkar det för min del :) 


Fick sedan gå tillbaka till de andra och vänta..... kikade även på en amningsvideo o sedan mer väntan.... 

Kl 10.00 så kom dom in för att ta blodprov på oss, dags att kontrollera glykosen o även järn... 
Mitt glykos var tydligen högt :( hade 9.6 o 9.7, över 10 är inte bra så jag var väl lite på gränsen. Så fick vänta tills de andra tagit sina prov o hon som tagit testet kunde prata med min barnmorska... 

Fick att jag får göra om testet för säkerhetsskull, fick själv välja när jag skulle komma tillbaka, kunde kommit tillbaka redan imorgon men tänkte att det är kanske bättre att jag väntar en vecka så att kroppen kanske kan återhämta sig lite från förkylningen. 
Gör om o gör rätt.... förhoppningsvis.... 

Jag åkte o handlade frallor, FRUKOST!!!, o semlor då det är fettisdagen idag :) jag kanske borde avstå det om jag nu ligger på gränsen för graviditetsdiabeters men kände att det har jag inte fått bekräftat än. Jag har ändå inte ätit så mycket sötsaker o godsaker så blev lite paff ärligt talat, kanske är det för att jag inte kunnat ätit som jag brukat undertiden jag varit sjuk, eller för att jag inte kunnat behålla maten. Vi får se...

Jag kom hem o då var Johnas kusin hemma hos oss (Johnas är hempermitterad än så länge denna veckan tack o lov, då hinner han jobba ifatt sig lite i skruttens rum) o de stod o diskuterade blivande badrummet. 
Jag förberedde vår frallbrunch så länge, Johnas kusin ville dock inte ha, började närma sig lunch...  så medans jag väntade på att d kulle gå igenom allt så kände jag hur jag började bli yr och skakig och fick solkatter framför ögonen, fick faktiskt slänga i mig lite flingor medans jag väntade. 
Hört av andra att de mått illa i flera dagar efter glykosen men inte skakig... men visst, hade ju inte fått äta något på halva dan så det är väl inte så konstigt... 

Känner mig fortfarande lite smålustig men ändå bra, ska hämta min hostmedicin sen så kanske man får sova :) 

Hoppas att ni haft en bra dag!! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar