tisdag 5 januari 2016

Minnesbok

Idag får vi strömmen inkopplad i bortre övre hallen, lilla toan och linnegarderoben :) Underbart att inte behöva ha ficklampa alt ljus varje gång man ska på toa som vi gjort de här åren vi bott här, köpte huset 11 januari 2013 och det första Johnas morfar, som var elektriker, gjorde var att döma ut elen... 

Men nu får vi lyse och det känns underbart och det blir sååå fint :D

Jag har mest försökt vara ur vägen och underhålla hundarna, skulle egentligen målat men spacklet hade inte redigt torkat klart. 
Jag hade velat plocka ner alla julsakerna men Johnas vill ha dom uppe lite till så jag gör honom glad, de får vara uppe till helgen. 

Men jag har idag gjort en minnesbok till skrutten, jag har tänkt på det ett bra tag att jag skulle göra en sådan bok men jag har skjutit på det ända sedan jag fick "Gravid" på stickan pga risken för missfall. Men nu känner jag att även om det finns risk att saker och ting kan gå fel så vill jag ändå göra detta, vill inte oroa mig. 

Min idé med boken har jag fått från Astrid Lindgrens "Emil i Lönneberga", från hans mor som satt och skrev ner alla Emils hyss i sina små blå böcker. 
Min tanke är att skriva ner allt från graviditeten tills 18-årsdagen ungefär, tänkte skriva ner olika minnessaker under graviditeten och uppväxten, både olika hyss, olyckor, roliga saker och sätta in teckningar. 

Jag gjorde en massa saker under min uppväxt, var extremt klantig, men jag vet inte vart alla mina ärr kommer ifrån och mamma minns inte alla saker jag hittade på, så jag tänkte att det kunde vara kul att skriva ner allt, eller iallafall mycket, och sedan när skrutten fyller 18 år alt tar studenten eller gifter sig eller nått så ger man hen boken i present. Förhoppningsvis så blir det en uppskattad och rolig present som hen kanske även för vidare till sina barn. :) 

Jag har än så länge skrivit in i boken om:

     • Min tanke och idé med boken
     • Graviditetstestet och hur Johnas reagerade
     • Vad familjen sa när vi berättade det
     • Inskrivningen på mödravårdscentralen
     • Ultraljuden (här ska även kopior på bilderna in) 
     • Första gången jag hörde hjärtljudet
     • Vagnen
Har hittat en vacker skrivbok med 240 sidor som jag hoppas kommer räcka ett litet tag iallafall, förhoppningsvis så hittar skrutten inte på hyss o spektakel hela tiden :P 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar