lördag 2 januari 2016

Barnvagn

Idag har vi varit tillsammans med svärmor och bokat vår vagn till lillfisen :)
Vi åkte in till Babyproffsen för att boka oss en vagn, svärmor hade erbjudit sig att betala men hon ville att vi skulle ha en Emmaljunga så att det var av bra kvalité, inte oss emot! :) Och tur nog så visade det sig att de hade en del rea där inne. :)

Vi hittade en liggdel som var för halva priset som vi gillade båda två och som var i den modellen som jag
kikat lite på tidigare. Den gick i grönt, vitt och grått. Har hittat en liknande på nätet så ni får en hum om hur den ser ut, den vi köpte ligger inplastad hos svärmor och väntar på fisen så den kommer jag inte åt att fota nu. Har ju lite möe byggdamm här hemma just nu....
Liggdelen hade även inbyggt myggnät och UV-skydd. Sen gillade jag att när man satte ner liggdelen på golvet så kunde man gunga den lite så det blev som en liten vagga :) 
Hade även en bra luftningsficka i suffletten med myggnät som kan komma bra till hands.  

På Emmaljungas hemsida står det så här om liggdelen:


City-CarrycotVarför välja City Korg Supreme?
 •  Passar till City Cross, Super Nitro och Super Viking
 • Passar från nyfödd till ca 6 månader
 • Gör sittvagnen till en smidig liggvagn
 • Innehåller Themobase, Myggnät, solskydd
 • Generösa innermått och ändå liten
 • Låg vikt


En liten och nätt korg utrustad med finesserna som vår exklusiva Duo Combi erbjuder. 
Du får en Thermobase botten, vaggfunktion, integrerad myggnät, utdragbar solskydd och en luftningslucka i suffletten. 
Om du vill förvandla någon av barnvagnarna City Cross, Super Nitro eller Super Viking till en lätt och smidig liggvagn kan du kompletera med City Korg Supreme för ett nyfött barn. City Korg klickas enkelt fast på chassit istället för sittdelen. 
Du får en lättviktsvagn med en lätt och behändig liggkorg (4.6 kg) med generösa innemått - hela 75 cm lång. Efter 6 månader klickar du av City Korg och fäster den tuffa sittdelen på chassit igen. 

Vi hittade även en större ljusbrun/beige liggkorg som var lite större i omkretsen, dock ej på rean men eftersom sittdelen kunde fällas helt till liggande så tog vi den gröna modellen istället. Den andra kändes väldigt stor!

Vi beställde sedan ett nytt chassi och sittdel, valde en "Super Nitro" med en Lounge Green-färg. Den liggdelen vi valde fanns inte i sittdel så då tog vi en annan grön färg på sittdelen så att det ändå var inom samma kulör,
Johnas tyckte egentligen att ligg- o sittdel skulle vara samma färg men han tyckte detta funkade bra. De hade även en riktigt snygg auberginefärg men den vågade vi inte ta om de skulle titta ut en liten pojk...


Vi valde svängbara stora hjul fram som är låsbara så att man lättare kan hantera vagnen vart man än befinner sig.
Blev ett svart chassi med skönt gummihandtag.

På Emmaljungas hemsida står det så här om sittdelen: 


Varför välja Super Nitro? 

  SuperNitro
 • Fantastiskt allround barnvagn för storstadsmiljö och offroad
 • Stora svängbara framhjul
 • Chassi i lättviktsstål för låg vikt, komfort, styrka och smidighet
 • Extra hjulpaket (lättvikt eller lufthjul) finns som tillbehör. Passa alla modeller från modellår 2016
 • Inklusive sol- och insektsnät
Super Nitro är en fantastiskt allround vagn som svänger lätt i staden samtidigt som den klarar tuff terräng och snö med sina stora, rejäla och svängbara framhjul.

Barnvagnen är smal (57 cm) för att lätt komma in i hissar och tunnelbanor. Chassit och hjulen är starka och kraftiga. De gör Super Nitro till en vinnare i både storstadsmiljö och långa offroad promenader i alla väder. 
Trots barnvagnens nätta yttermått är sittdelen generös, hela 90 cm lång och 32 cm bred, samma som Emmaljungas övriga barnvagnar. Här kan ditt barn vila skönt upp till 3-års åldern. Sittdelen är vändbar, du väljer om barnet tittar mot dig eller framåt. 
Komplettera med City Korg Supreme eller Super Viking korg för det nyfödda barnet. Barnvagnen kan användas som Travel System med bilbarnstol om du köper till en adapter. 

Sittdelen och chassit hämtar vi sedan när vi själva känner för det, smartast är ju nån månad innan fisen ska komma då vi inte vet om den passar tiden eller ej :) 

Ska även kolla uppe på Ullared på olika tillbehör såsom skötväska, åkpåse (även om svärmor hittade en söt i rosa som hon blev stormförtjust i) och en del annat smått o gott. 

När vi hittat en bilbarnstol så ska vi även köpa en adapter så att vi kan sätta fast den på chassit. 

Känner mig nöjd med vårt val, och p.g.a att vi valde liggdelen för halva priset så kom vi ner på 8210 kr, inte så farligt tycker jag för en splitterny liggdel, sittdel och chassi. Tack svärmor! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar