söndag 3 januari 2016

2015

Ännu ett år har gått i vårt lilla hem här i Gredeby :)

Detta året har det hänt en del här hemma med vår renovering, med våra liv och sen det största av allt att vi har en liten plutt på G som växer så det knakar i magen... :)

Men vi tar en rundvandring på vad som hänt under 2015.....

Vi börjar med den 8 Januari, då halva Karlskrona säkert satt
bänkade framför TV:n, för då visades första delen av förra årets sommarinspelning av Antikrundan ute på Stumholmen.
Jag var inte där men  bloggade ändå om det :P

Detta året har det varit en del stormar som dragit förbi, vi har inte blivit drabbade, tack o lov, mer än av strömavbrott, en av dom var stormen Egon som hälsade på oss den 11 januari, där blev det strömavbrott och ett dött träd som blåstes omkull nere vid åkern.

Jag och Zandra började gå hundpromenader, gör tyvärr inte det längre då hon har väldigt långa dagar men kanske tar upp dom igen till våren :D men jag gillade verkligen våra promenader, dels för att jag fick tid att umgås med Zandra, dels för att det var skönt att komma ut, dels för att hon visar mig Gredeby och Nättraby och jag hade väldigt roligt :)
Skrev om detta den 21 januari.

Den 10 februari så fick Britta testa på en stadsvandring för första gången, hon klarade det väldigt bra, värre e de när hon går här hemma - då tror hon att hon äger hela Gredeby....Den 12 februari var det alla hjärtans dag, och jag o Johnas gjorde fondue hemma, det var längesedan vi gjorde det nu och när jag letade upp de inlägget och såg bilden på vad vi mumsade på så blev jag sugen på att ha fondue igen, hade gärna haft det ikväll men det lär inte hända. :P men snart kanske...

Den 16 februari så började jag på en 28-dagars utmaning, nådde inte mina mål men fick bättre kondis så jag är ändå oki med att jag gjorde detta.
Dock så fortsatte jag inte träna på det stället, skulle varit för dyrt och fick inte de resultatet jag sucktade efter. Däremot så går det bra för Christoffer som äger stället, roligt för honom :)
Jag har skrivit om alla mina träningstillfällen så det går att följa under Träning o Nyttigheter.  

Jag har även gjort en kalender till huset, ville att vi skulle ha allt samlat på ett ställe, fullproppat med info om huset och även vad som händer o sker i veckorna. Dock så är är det endast jag som använder den men vem vet, det kanske förändras till slut. Jag är iallafall nöjd med den.

Den 7 mars började jag jobba på Ronneby Brunn i frukostserveringen, dock blev det bara nån månad då de inte kunde erbjuda mig en heltidstjänst som de lovat från första början. Men med korten på borden så är jag glad över att jag inte jobbar där längre, det var ett kul jobb men det hade krävts lite bättre ledning o organisation.
Men det var en kul erfarenhet att se insidan på frukosten och det är härliga personer som jobbar där nere på golvet :D

Den 15 mars började vi med ett nytt projekt här hemma, nämligen vårt trädgårdsland :) Dock så var inte denna våren o sommaren på vår sida o plan med att jobba utomhus då det regnade typ 85% av hela våren o sommaren. :( Men nu är det inte så mycket kvar, några armeringsjärn, en spaljé och sedan jord i alla behållarna så att vi kan böja odla o strukturera upp det, även utsmycka lådorna.
Marken ska även få sig en omgång singel att gå på....

I våras, den 20 mars, fick jag se en solförmörkelse och bilder på det bloggade jag självklart om :)

Våffeldagen kom även i år, den 25 mars, och den firade vi med våra underbara grannar :)  Det var en rolig kväll med mycket mys med deras underbara barn :)

Johnaas fick biljetter till Galenskaparna och After Shave av mig på Alla hjärtans dag och denna kvällen var det dax för showen :)
Jag kan verkligen rekommendera er att se dom när de uppträder, de var underbara och det är verkligen de gamla godingarna som man minns från när man var liten!

Våren 2015 så fick min vän Sofie en liten son, Lucas, och Johnas kusin Ola och hans sambo Sanna fick en sockersöt liten tjej, Ellinor. Underbara att få träffa o mysa med :D Ni kan läsa om det här.

Den 9 maj hade vi möhippa för min vän Malin, jag var tärna på hennes och Henriks bröllop och det är jag riktigt glad över att jag fick äran att vara :) 
Möhippan var rolig, lugn och lyckad om jag får säga det själv, vi hade chokladprovning, spabad, femkamp, middag m.m. 

Den 30 maj var det dags för Malins o Henriks bröllop :) Det var ett späckat schema från morron till kvällen, en trevlig dag och jag hoppas att dom är mycket nöjda med den! 
Tack för att jag fick vara med och dela eran dag! 

Sen var det dags för min födelsedag och Johnas 30-årsdag. 
Det var fullt upp med massor av gäster som mumsade och drack, förhoppningsvis så hade alla trevligt och va mätta. Johnas hade iallafall trevligt och var nöjd med dagen/kvällen :) 
 
När midsommar kom så firade vi den med våra underbara grannar, Zandra o Stefan och deras barn, det var en mysig o mycket trevlig midsommar! 


På midsommardagen så åkte vi upp till Fridlevstad för att träffa mina gamla mysiga grannar Eva och Rolf och deras underbara barn, respektive och barnbarn och alla andra som kommer hem denna dagen :) 
Det är en underbar tradition som jag är glad över att få vara del av, är väldigt glad över att jag känner dessa människor och få vara en del av deras familj! 

Den 24 juni var det dax för kalas, vi möttes av en liten Turtles som fyllde 4 år <3 lille Victor har blivit lite större! 
Fick även mysa med deras underbara små nytillskott, ett par ulliga små söta kattungar :) 

Denna sommaren har verkligen regnat bort tyvärr, det blev inte så mycket gjort utomhus som vi hade hoppats på men vi hann med lite, dock så har vi en del kvar att göra, få bli till våren istället innan magen blir allt för stor.... 
Vi hann iallafall få klart vår spaljégång ner till källaren, nått som jag är riktigt glad över för den blev bra, jag är jättenöjd över den!
Ska upp några småspaljéer till dom gamla rosorna som står vid källaren men de får vi göra till våren, vi var inte säkra på att dom skulle ta sig då jag klippte ner dom ganska rejält men det gjorde dom :) 
Ska även göra klart rabatten vid den övre gången så att vi kan plantera nått växande o klängande. Men där ska avloppet till badrummet ner så ingen mening att göra klart där förrens killarna är klara... 
Jag köpte även en liten minisoffa som jag satte bredvid spaljén, som en liten ljugarbänk, men jag målade om den till svart och vit så den skulle klara av att stå ute. 

Den 17 augusti så började jag plugga Ekonomi och Administration uppe i Växjö, blev klar med kursen den 5:e november, flera veckor tidigare än beräknat tack o lov.
Jag är glad över att jag tog kursen även om den kanske inte helt levde upp till mina förväntningar men ändå, jag har en utbildning till bakom mig nu att kunna visa upp :) 

Vi har inte gräsklippargudarna på vår sida har vi märkt, denna tomten har slukat 3 åkegräsklippare och nu testar vi istället att använda oss av 2 st robotgräsklippare, vi har installerat den ena men får gå över gränserna så att den inte fastnar överallt... men för att kunna installera den så visade våra vänner att de verkligen finns där för oss, de kom ner till oss och hjälpte oss rensa hela trädgården och klippa ner överallt så att tråden kunde läggas ut. Det är verkligen underbara vänner som vi har!! 

Den 21-22 november så var mamma och Magnus här hemma och hjälpte oss måla i hallarna uppe på övervåningen. Det var otroligt skönt för vi blev i stort sett klara med hallarna. 
Johnas håller på med det sista just nu faktiskt medans jag bloggar om detta :) Så nu sliter han bort mattan i den ena hallen för att ta fram det gamla trägolvet :) 

Den 6 december så var vi på bio tillsammans med Zandra o hennes familj, killarna hade frågat om inte vi ville följa med på "Hotell Transylvanien 2" och det ville vi självklart! De filmerna är ju jättebra!! 
Var en mysig eftermiddag som vi sedan fortsatte med hemma med gulaschsoppa och morotskuvertbröd. 

Den 8 december så gick jag ut här på bloggen och berättade om vår nya lilla familjemedlem, då hade vi varit på två ultraljud och fått bekräftat att allt verkar vara bra med skrutten och att den har allt på rätta platserna och växer som den ska. :) jag blev gravid nån gång i juli och den 1 maj är fisen beräknad till. 
Ville egentligen skriva om det tidigare, särskilt då vi under ett tillfälle som vi träffade Zandra o hennes familj fick ett paket av lille Nicco där han sa att den inte var till oss utan till hans kusin <3 (Zandras halvsyster är också gravid så det har varit lite kusinprat där men nu gjorde Nicco oss oxå till familjemedlemmar) :) 
Vi fick en söt liten tigerspeldosa och två dregglisar av dom, underbara familjen!!

Har en underbar vän, gammal granne från mitt barndomshem, som va så gullig att hon ringde mig för att dubbelkolla så att ryktet hon hört verkligen stämde, det var kul att hon ringde och ville gratta mig istället för att messa som man mestadels gör nu för tiden, hon frågade även om jag ville ha en del av hennes tjejers kläder (hon har tre underbara små flickor) och det tar jag gärna emot! <3 snällt av henne att hon tänker på mig fast vi bor ca 60 mil ifrån varandra! En underbar familj!!

Denna julen fick vi även vara med och dela killarnas luciatåg, jag var på Niccos (Johnas jobbade) men vi båda kunde gå på Jonathans, det var mysigt att se alla barnen lussa för oss och jag måste erkänna att jag blev riktigt imponerad över hur duktiga dom var!! Det gav oss lite julstämning i denna gröna vinter... och kul att få se Niccos dagis där jag hoppas att vår lille skrutt en dag hamnar. Verkar vara ett bra o härligt ställe!

Den 19 december var det dax för Johnas tradition här hemma, nämligen korvtillverkning, det är något som han verkligen gillar och som utvecklas mer o mer för varje år, detta året gjorde dom även grillkorv, blev riktigt bra!, och ska troligtvis göras om till våren.... 

Vi har även hittat en ny antikhandlare i stan, jag hittade en skrinda som jag köpte den 20 december, perfekt till somrarna sedan när man ska upp till sjön med barn o hundar. :) Endast 350 kr. Vi firade denna julen hemma hos min bror och Emma, blev en mysig jul men detta året föredrar jag den hemma hos oss istället då vi har skrutten och sen slipper hundarna vara hemma själva så länge. 
Men dom hade gjort det fint o mysigt, dock hade de glömt bort att en tomte kanske skulle komma så en timme innan vi skulle vara på plats ringde de och bad Johnas vara tomte..... 
Sedan glömde de det viktigaste på ett julbord, enligt mig, nämligen äggen så tio minuter innan vi skulle vara på plats ringde de oss igen för att be oss köpa ägg.... 
Men det var en trevlig dag i det stora hela, Emma är en jättegullig person! 
en del av julklapparna och vår julgran
Dagen efter julafton, den 25 december, så hade vi en middagsbjudning med Zandra o hennes familj, var en mysig kväll tillsammans med dom och de blev riktigt glada över sina julklappar som vi hade gett dom. Alltid roligt att man lyckas pricka rätt :) 

Årets sista dag firade vi hemma tillsammans med vänner och familj långt in på morrontimmarna, Nova är skotträdd så vi var hemma hos oss. Det var en trevlig kväll men tyvärr kunde 2 av våra vänner inte komma pga sjukdom. 
Men det var möe god mat, skratt och lite spel på slutet :) 

Jag har även lyssnat på en hel del ljudböcker, hela 103 stycken blev det :) 

Detta året har varit ett bra år, mycket har hänt hemma i huset - vi koncentrerade oss på att vara utomhus men vädret ville inte vara på vår sida, jag hann dock med att fixa till lite på framsidan med att köra o hämta en massa sten som jag la ut i rabatterna, trädgårdslandet blev nästan klart - längtar tills våren kommer och man kan börja röja där inne! och sedan blev spaljén i stort sett klar :)  

Vi har även hunnit med en del inne, vi arbetar oss upp mot blivande barnrummen (kommer att bli två stycken). Dock så har vi detta året inte stressat lika mycket som tidigare, vi har mer tagit dagarna som de kommit och renoverat där vi känt för de. 
Och nu på sista tiden så får jag inte vara med så mycket av själva renoveringen då Johnas inte vill att jag ska andas in allt damm m.m. pga lilla skrutten i magen. 
Men jag gör vad jag kan :) 

Nu blickar vi framåt och väntar med spänning på vad 2016 har att erbjuda oss! 
Det kommer bli ett särskilt år med massor av nyheter, överraskningar och glädje <3

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar