tisdag 10 februari 2015

Stadsvandring för lilla Britta

Idag har mamma o jag haft stadsvandring med lilla Britta för första gången och Nova, Nova är en van stadshund så detta var inget nytt för hennes del. Men Britta har aldrig gått på stan så nu ligger hon o sover bredvid mig...
När man går stadsvandring med en hund så är det mycket nytt för den, det är mycket folk, annorlunda ljud överallt, andra lukter, massor med bilar, cyklar, permobiler m.m. och det är en stor upplevelser för dom. De måste gå fint i kopplet och få inte nosa vart dom vill. 
Britta var mycket duktig, hon gick bredvid mamma hela tiden men samtidigt hade hon full koll på allt som hände runtomkring henne... Och permobilen var väldigt läskig.... :)
Vi vandrade omkring i ca 1 timme inne i stan och sedan åkte vi ut Wämöparken och gick runt lite där...
Getterna va lite otäcka tyckte Britta så mot dom reste hon raggen och grisen ville inte komma ut från sitt lilla hus då den hade fått nytt gott hö att mumsa på.... (Finns ett minizoo i Wämöparken) men hönorna hade de inte framme nu pga risk för sjukdomar... 
Men det var kul att vandra runt och det var ett underbart väder ute så det var riktigt skönt ute.
Och det bästa med promenaden var att samtidigt som Britta lärde sig hur man ska uppträda bland folk, gå i koppel och lyda fast massa av nya intryck runtomkring så fick jag en promenad o det är alltid bra :) 

Förhoppningsvis blir det lika skönt väder de kommande dagarna o gärna månaderna, nu får gärna våren komma! 
Snödropparna har börjat titta fram och endel växter har fått knoppar så nu vill vi inte ha mer vinter utan nu vill vi ha vår :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar