söndag 11 januari 2015

Egon

Vi har haft stormen Egon på besök här hemma, vaknade imorse vid sju av att det var väldigt mörkt och funderade inte så mycket på det utan gick upp o tog ut hundarna o då slog det mig... Utebelysningen var inte tänd... Försökte tända lamporna men nada - strömavbrott... 
Blåste ganska friskt ute och upptäckte att saker låg huller om buller och blåst omkull, dax att städa :)
Sen var det bara att släppa lös mitt ljusintresse o tända upp alla blockljusen och värmeljus som jag fyllt huset med o som sambon tycker jag varit liiiite för övertokig med... 
Men sambon blev glad för att när han vaknade så var det fortfarande varmt inne i huset. 
Strömmen fortsatte att lysa med sin frånvaro men mina ljus höjde värmen på nedervåningen med 1 grad (o vår nedervåning är på 150 kvm) så jag är glad :) 
Tog ut doggsen på en långpromenad och gick sedan lös på ett träd som vält på tomten, ved :) 

Britta var som galen och förståligt att hon sovit praktiskt taget sen kl sex för hon sprang nonstop som en galning från det att vi började stycka upp trädet, gå över halva tomten med trädbitarna då hon sprang efter o sen ner igen, hon sprang galet mycket och var överlycklig :) 
Sedan hittade hon o Nova alla grenarna från trädet o man bara måååååste ju tjabba om samma gren när det finns hundra andra grenar :P 
Strömmen fortsatte att utebli, övre delen av Gredeby fick tillbaka sin men hörde av en granne att de får sin från Björkeryd och vi får vår från Nättraby så de förklarade saken. 
Men man märkte oxå vad man egentligen är beroende av sin mobil numera, vi såg båda två hur batterierna minskade mer o mer och blev att jag sedan åkte hem till mamma för att ladda dom! Galet egentligen! Men jag fick träffa mamma o hennes man iallafall så det var ju ett plus :)
Men det komiska e att ca 20 min efter jag åkt så kom strömmen tillbaka ;) 
Kom hem till ett hus som va fullt upplyst av blockljus, värmeljus och lampor! 
Haha killar! 
Släckte ner hälften av lamporna o ljusen och hittade killen framför en bondfilm överlycklig över att tvn var igång igen ;) 

Men det var samtidigt en mysig strömlös dag i Gredeby :) 
Så länge de inte inträffar för ofta :P 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar