tisdag 30 september 2014

Metallflisa i ögat

Igår kom sambon hem o va mindre glad för han hade en metallflisa som irriterade i ögat. 
Vi försökte på alla vi att få ut den men det gick inte, vi åt middag (han ville ha mat innan akutbesök då det brukar ta tid) och efter maten så åkte vi in till akuten. 
Men jag blev förvånad, det gick snabbare i väntrummet än vad vi trodde, efter ca ½ timme så fick vi komma in till en sköterska som började ta uppgifterna på honom. 
Sen sa hon att nej ni ska ner till jourcentralen, i har ingen ögonläkare här utan går ner dit så ringer jag och meddela att ni kommer. 
Nu är det så att jourcentralen ligger flera hundra meter från akuten och man kan inte gå inomhus ner dit då detta ligger i en helt annan byggnad i detta virrvarr av hus som är uppe på Karlskronas lasarett. 
Tack o lov så regnade de inte ute så de va bara att traska ner dit, drygt för sambon som kände en irritation och att det sved varje gång han blinkade. 

Tillslut hittade vi rätt dörr och fick komma in till ett nytt väntrum, fick komma in ganska snabbt då de väntade på oss, bara en person före. 
Men den ögonläkaren kunde inte göra så mycket, hon bedövade tack o lov ögat o försökte
sen pilla ut flisan men den satt för djupt in. 
Så sambon fick en remiss och så sa hon att vi skulle gå upp till akuten igen för där uppe är det en bättre ögonläkare som förhoppningsvis kan komma åt flisan. 
Så nu fanns det tydligen en ögonläkare uppe på akuten iallafall..... nu hade de gått ca 1 timme sen vi va uppe på akuten så varför kunde inte han ha kollat på sambon med en gång?? 
Men jaja de va bara att traska upp till akuten igen och ½ timme senare fick vi träffa en stressad ögonläkare, mer bedövning och sedan åkte flisan ut utan problem. Däremot så hade den redan börjat rosta och rostringen var kvar och den var svårare att få bort. 
Men skam den som ger sig, tillslut så fick han bort den. :)
Dock ska han se ut som en pirat fram till onsdag o sen ha en ögonsalva i en vecka så ska det bli som vanligt igen. 

Det som var lite skrämmande var att i väntrummet hörde vi en man prata i telefon o han berättade där att han åkt direkt från jobbet in till akuten med en förmodad bruten handled... och han var fortfarande i väntrummet vid 8 på kvällen....  
Vi kom hem vit halv tio på kvällen så tack o lov så tog det inte halva natten... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar