söndag 29 juni 2014

Möhippa

I lördags så var det dags för min svägerskas möhippa :)
Tack o lov så lyckades vi ta oss in i huset i lördags morse utan hennes vetskap och utlöste brandlarmet :) 
En ganska trött Emma flög nedför trappan för att upptäcka att det står massa folk i vardagsrummet... inbrott tänker hon... så ja det blev en lyckad start på dagen :D
Vi kompenserade henne med champagnefrukost o jordgubbar (hon fick även smörgås, kaffe, juice o joggi)

Sen tog vi en lite smått nervös brud in till Saltö för att ha femkamp på Cyberzone, definitivt något som jag kommer att göra igen då detta var jättekul!
Emma blev lite orolig då bilen stannade mitt på Saltöbron och man sa att hon skulle gå ut i ösregnet... bungyjump i ösregn var hennes första tanke... hur taskiga tror hon att vi e? ;)

Vi delade upp oss i två lag och tävlade i.


  • pilbåge 
  • basket (väldigt förvånad att jag var näst bäst på detta med mitt bollsinne!) 
  • en gladiatorgren där man ska knuffa ner varandra från ett podium
  • sumobrottning 
  • tjurridning. 
Sumokläderna var lite roliga att få på sig då de vägde en heldel och man kunde knappt röra sig i dom för de gick ju hela vägen ner till golvet :P iallafall på oss som e lite korta i rocken... 
Och lycka till att komma upp från golvet när du ramlade omkull... strandad sköldpadda kände man sig som... 

Jag blev lite paff över tjurridningen för tjuren var ju inte ens stilla när man skulle klättra upp på den, för att komma upp på den så var jag tvungen att hoppa upp då man är lite kort i rocken (man hade inte den i midjehöjd precis...) men jag lyckades, sen gällde det "bara" att hålla sig kvar när maskinen startade, det var inte så farligt i början som jag trodde att det skulle vara. 
Lyckades sitta kvar på den i nästan 1 minut innan jag började glida och tillslut så flög jag oxå av den. 

Efter detta så blev det lunch och sedan gick vi vidare till Elit choklad för chokladprovning, jag har aldrig varit på chokladprovning förr men detta var riktigt intressant och kul att lyssna på. Och självklart var det även väldigt gott. 
Vi fick proa väldigt många olika sorters choklad i olika %-halter, det intressanta var att vi fick prova en mjölkchoklad först, sedan efter att man provat flera mörka med högre kakaohalt och gick tillbaka till att prova mjölkchokladen igen så kände man hur söt den egentligen är. 

Emma fick även bli sminkad och en lektion i hur hon ska lägga det på sig själv, det var väldigt intressant att se och höra. 
Linda som gjorde sminkningen lurade Emma först till att tro att hon skulle få en brasiliansk vaxning medans vi alla skulle se på ;) hon blev liiite orolig där :P
Tack o lov så blev de enbart en sminkning för Emmas del :) 


Vi avslutade kvällen med en trerättersmiddag på Scandic som var väldigt trevlig och mycket god. 

Tror att blivande bruden är nöjd med sin lugna möhippa, hon var visserligen orolig hela dagen över att inte veta vad som väntade henne men tror ändå att hon var glad. Trött var hon iallafall när vi körde hem henne igen. :) 

Vi kommer nog alla att minnas denna dagen med ett leendet, ja iallafall när vi kollar på alla bilderna ;) 
Dock tror jag inte killarna som blev hemma med barnen uppskattar dan lika  mycket som tjejerna gjorde ;) Ett stort tack till Jessica som planerat och kämpat och jobbat riktigt hårt för att få ihop allt till denna dagen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar