söndag 6 april 2014

Matsal

De senaste två helgerna har vi koncentrerat oss på matsalen o att få det klart där inne. 
Vi har lagt in ett nytt trägolv som blev jättefint i vår mening o vi är jättenöjda med det! 
Vi har även lagt in lister på golvet och i taket, målat elementen vita istället för den grå-gröna färgen de hade när vi flyttade in. Vi ska även göra elementskydd som vi sätter framför och som finns på flera ställen i huset. Då kommer det att bli mer enhetligt med de andra rummen och det blir snyggare i matalen då man inte kommer att se elementen  Vi ska försöka göra de så att de passar in med fönsterbrädena så att det kommer bli stora fönsterbräden som man kan utnyttja :) 
Vi satte in ett färgat fönster i väggen mot köket för ett tag sedan och nu gjorde vi i ordning runt om med lister  o ja gu vet vad.... men nu e iallafall listerna vitmålade och väggen runt omkring är gröna överallt som det ska vara :) 
Det enda som är kvar är en liten taklist som vi missat i beräkningen och en lite bredare golvlist till ena väggen o fixa till det inbyggda hörnskåpet, det ska få glashyllplan istället för de i trä som sitter där nu, och sedan ska vi göra nått coolt med baksidan eller vad de kallas för i ett skåp... Nu e de bara vitt o tråkigt o behöver nått lite mer :) 

Måla var roligt så jag fotsatte att måla listerna i köket. Johnas hade slipat klart dom så nu e de bara målningen kvar :) Ska måla runt två fönster o fyra dörrar :) Och en skafferidörr... och en tvättstugedörr o två dörrar till köket... bra att jag gillar att måla :P
Snart e vi i full gång i köket igen o de ska bli riktigt roligt o skönt när de äntligen blir helt klart :) o när skafferiet blir klart, de längtar jag verkligen till!! 

Johnas har annars pysslat lite uppe idag, han hade tröttnat på att vi bott här nu i över ett år och fortfarande inte har nått lyse på toan och i badrummet .. vi har ju inget lyse alls på övervåningen så det är inte så konstigt men just där inne var det lite mer känsligt tydligen...
Men nu har han fixat det med hjälp av ytterligare en förlängningssladd .. älskar verkligen dessa sladdarna... och sedan har han satt upp lampor i taket, känns lite konstigt att komma in på toan o inte tända ljus eller en ficklampa... :P

Vi har även varit ute endel i helgen, inte så möe som vi eller jag velat men ändå lite, de e ju så himla härligt med våren och allt som kommer till liv o att det faktiskt e skönt ute o man fryser inte häcken av sig :) 
Nu har vi fullt med fåglar som kvittrar i trädgården och en ekorre som redan vaktar valnötsträdet :) 
Myspys!! 

1 kommentar: