onsdag 12 mars 2014

Skafferi

I söndags o måndagskväll så städade jag i vårt skafferi, vi har ett ganska stort ingångsskafferi, den är kanske på en 4 x 3m eller så.
När vi köpte huset så fanns det ett mindre ingångsskafferi som vi kände att det vill vi behålla, men tyvärr funkade de inte med planlösningen på nya köket så vi fick tänka om.
Vi tog istället den gamla tvättstugan som ligger i anslutning till det nya köket, sågade upp för en dörr mot köket o slog igen dubbeldörrarna mot groventren o vips så hade vi ett mycket större skafferi :) Tvättstugan fick flytta ut i groventren istället. :P

Vi hade fått en stor potatislåda i söndags som alltid stått nere i mormors källare och eftersom den skulle in i skafferiet så va det verkligen dax att rensa där inne :)
Vi har inte renoverat här inne än utan det ska vi göra efter köket, så här inne har än så länge hamnat lite allt möjligt tyvärr... men nu åkte de ut och hela skafferiet städades och rensades.
O shit va stort skafferiet blev :P


Nu fick man en lite mer insikt på hur man vill ha rummet sen när vi ska fixa iordning detta o vad man kan göra med det :)
Ska bli så kul sen :)


Golvet ska göras i ordning och få plattor. Väggarna ska vi måla, vi ha inte valt färg än men jag vill ha nån ljus iallafall.
Det finns två fönster in hit och dom ska vi behålla men kommer att ha nån form av hissgardin eller så.
Vi ska sätta upp massor med hyllplan och sen kommer kanske jag även att ha nått skåp eller lådor. Vi har inte bestämt än om vi ska göra egen inredning eller om vi ska köpa. Jag e lite inne på göra egen så det inte blir så perfekt rakt o blankt utan mer gammalt. Men vi får se hur de slutar :)
Jag sparade även två höga, smala luckor från köket, får se om jag gör nått skåp med dom eller så :)

Jag längtar efter att få plocka upp allt jag köpt som ska vara inne i skafferiet o det ska bli riktigt kul när jag får plocka upp alla plåtburkar o glas-skålar... har hittat gammeldax glas-skålar för kakor o dyl o gamla plåtburkar i form av bl.a. bilar :)

Längtar tills man kan fylla skafferiet med färska kryddor o bakverk o göra det fint :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar