tisdag 18 mars 2014

Mini långhelg :)

Denna helgen hade jag en liten långhelg :)
Jag var ledig fredag, lördag o söndag :) Anledningen till att jag även var ledig på fredagen är för att jag hjälpte mormor att flytta till Ekliden, detta tog inte många timmar så Johnas o jag fick i stort sett hela fredagen tillsammans :)

Men vi tog tillfället i akt att städa igenom hela huset ordentligt, få  bort allt slipdamm o annat bråte som låg i vägen.
På fredagen så städade vi hela övervåningen och plockade undan allt som vi inte använder o sånt som vi inte är i behov utav som vi senare ska sälja alt slänga. Behöver till ex inte 4 madrasser, 3 matbord eller 3 TV bänkar.... ;)

Kvar att göra på övervåningen är att organisera rummet där vi satt in alla sakerna i (står bl.a mina gamla barnsaker, matbord vi inte behöver, saker vi inte plockat upp ännu pga renoveringen m.m. där inne) och sedan ska jag organisera o möblera om i mitt scrapbookingrum/bibliotek/syrum.
Det rummet blir inte i ordning med rätt färg, golv o tak än på ett tag så tänkte organisera upp de lite i väntan på att den stora renoveringsdagen kommer :) 
Sedan under lördagen så gick vi lös på nedervåningen så nu ser de ut som ett hem där. Bara blivande tvättstugan som inte blivit av än men där tänkte jag organisera o städa till helgen :) 

På lördagskvällen kom Johnas mormor o morfar o deras vän Irma på middag :) vi fick en underbar vacker vit orkidé av dom :)
Vi hade bjudit in dom på middag o Irma hade inte varit hos oss innan så vi ville visa henne huset. :)Så vi började med en rundvandring samtidigt som Johnas hade gjort sin Bond-favvis, Dry martini. 

Sen fick de till förrätt en gammal klassiker, avokado med en räkröra och vitt vin till detta. 
Till varmrätt blev det min köttgryta med potatis, olika grönsaker o rött vin. 
Till dessert blev de en ljus o en mörk chokladmousse tillsammans med vispad grädde o hackade nötter. 

Nomnomnom :) 

I vår mening blev det en lyckad kväll, alla var glada, skrattade o pratade o var mätta o belåtna :) och mycket trevligt! 

På söndagen gjorde vi lite ärenden o sen testade Johnas sin fars tupperwerebunke som man ska ha i ugnen. 
Så det blev en plommonspäckad skinkstek till middag. Enkelt o möe gott! Och det blev ett bra resultat i bunken i ugnen och för att vara första gången vi gjorde denna :)

Vi åkte även o köpte en åkgräsklippare som hade en snöplog till. Perfekt till vintern :) 
Den fungerade riktigt bra på vårt långa hölilnande gräs då vi knappt klippte gräsmattan förra året. Då hade vi enbart en handgräsklippare o det tog ju en halv dag o bara klippa baksidan (o då hade jag gått ½ mil på stegräknaren...) så de blev inte av så ofta.... 
Men nu ska de bli en fin gräsmatta igen :) Johnas körde det mesta under söndagen men då han inte plockade undan pinnar o hundarnas leksaker innan så ville inte gräsklipparen vara med längre efter ett tag... 
Så den får stå o vila lite till helgen då Johnas får kika på den. O sen har han lärt sig att inte köra över allt! 

Huset e skinande rent o gräsmattan e nästan helt klippt på baksidan, samtidigt som vi haft ett mycket trevligt sällskap så helgen har varit toppen! :) 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar