måndag 13 januari 2014

1 år

I lördags den 11 januari så hade vi bott i huset i 1 år! Tänk vad tiden går fort!!

För 1 år sedan så var vi inne på länsförsäkringarnas kontor och skrev under papperna, en mängd med olika pappren, och träffade den ena säljaren för sista gången, speciell människa men trevlig. 
Vi köpte inte huset av damen som bott där de senaste 40 åren för hon hade ramlat och brutit sig så hon hade gett huset till sina två söner. Den ena brodern bor nere i Lund o är professor i Nano-teknik och den andra bor i Borås. Vi hade endast kontakt med brodern i Lund när vi hade genomgången av städningen och sedan när vi skrev på papperna. Det var lite svårt att få ihop mötena då Johnas jobbade uppe i Vimmerby på Astrid Lindgrens Värld och brödera på sina håll. 
Eftersom vi var tvungna att träffas på en vardag med bank o mäklare så blev de på fredagar då de var lättat för Johnas att ta ledigt och för den ena professorn, den andra broderns hade svårare att ta sig loss från sitt jobb. 


Men efter alla pappren och massa prat så fick vi äntligen nycklarna till vårt, Johnas o mitt första hus tillsammans. Espegårdsvägen 18 :) 


Vi körde ut och gick in i huset för att få känslan att vandra runt medans det bara är vi två o huset är helt tomt, rent o fint. 
Jag fotograferade alla rummen och när vi var klara så åkte vi tillbaka till lägenheten för att hämta massa kartonger och börja köra saker, saker till vårt hem 

Vi firade de inte på nått speciellt sätt, vi åkte o köpte pellets på dagen och körde hem o lastade in det i källaren. 

På eftermiddagen så träffade jag Vickan, min gamla arbetskollega från Lennarth´s konditori, hon bor och studerar uppe i Härnösand så det blir inte av att man kan träffas så ofta längre. Men vi försöker träffas när hon kommer ner hit, försöker planera in de eftersom alla andra o inte minst hennes familj även vill träffa henne :) 
När vi jobbade ihop så hade vi alltid så kul o trevligt ihop, hon är betydligt yngre än mig men vi funkar ihop i alla fall :) Hon är en riktigt go o mysig person :)
Vi satt o blurrade o fikade i några timmar innan hon va tvungen o åka hem till familjen igen, ska bli kul när hon sedan är färdigpluggad o förhoppningsvis bosatt lite närmre så man kan träffas lite då o då :) 

När Vickan hade åkt hem så gjorde vi mat o dessert, vi tänkte att vi skulle ha dessert dagen till ära o de e även lördag :) 

Vi gjorde vår räksallad med räkor och avokado, hade ett surdegsbröd och mousserade vin till detta. Riktigt gott! 

Till dessert hade jag gjort två olika sorters chokladmousse ljus o mörkt. Jag varvade den ljusa o mörka i två glas tillsammans med vispad grädde och hackade nötter, riktigt gott! Vi mumsade i oss mat o dessert framför en film o varvade ner och det blev en mysig lugn 1 årig lördagkväll :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar