måndag 25 november 2013

Klantig

Denna helgen har som vanligt gått alldeles för fort fram... 

Under fredagen så tog jag tag i garderoben under trappan, vår Harry Potter skrubb, där har legat säckar med ytterkläder, MC-kläder o gu vet allt som blivit inslängt här sen vi flyttade in. 
Vi ska renovera skrubben längre fram i planeringen när tiden finns, då ska väggarna isoleras o den turkosa färgen ska bytas ut till nått ljusare. 
Sen ska vi försöka fixa till 2 lådor som går längst in nere vid trappfoten som man öppnar ut i hallen. Då blir det lättare att stuva undan mer saker, man kan knappt sätta nått på insidan i garderoben så det är bra om man kan ha lådor istället. 

Fundera även att ha skolställen på väggen istället för att spara golvet lite.
Så mycket som möjligt på så liten plats så planering planering planering :P Får tänka ut lite smarta lösningar tills dess att vi fixar där inne.   

Men nu är iallafall den städad, jag satte in skohyllor o organiserade alla vantar, halsdukar o mössor i korgar o hängde upp alla jackorna i den klädhängaren som finns där. 
Fick ett bra tips av en vän om att använda dörren med krokar till väskor o dyl. De ska jag definitivt göra! :) 

På lördagen den 23/11 så va Johnas rygg lite bättre men ändå inte helt oki, vi bestämde oss för att åka ner till Asarum för att besöka Ljus o miljö, vi behöver ha spotlights till taken hemma. Jag har aldrig varit här innan och butiken va verkligen gammaldags o lamporna oxå men samtidigt va det ändå kul att gå runt där, det fanns självklart moderna lampor oxå men jag hittade inga jag gillade, jag hade velat ha en till matsalen men nee... Får nog bli den vi såg på Ljuspunkten hemma. 
Vi tog kontakt med en som jobbade där, visade sig vara butikschefen, och kollade med honom om han hade   spotlights hemma, det hade han men han ville ändå räkna lite på det så vi får ett bättre pris. Ja tack :)
Så mailade honom igår hur många lampor vi behöver och väntar nu på svar o pris :) 


När vi kom hem så kände jag att nått borde jag kunna göra i matsalen fast Johnas inte kan med ryggen. 
Jag börja klä in balkarna med trä med Johnas hjälp från golvet, han står o säger var jag ska spika och hur jag ska göra med trät som jag använder för att klä i balkarna. Det gick faktiskt bra. Jag lyckas göra ena sidan på alla balkarna (den andra gjorde vi förra veckan). 
Nu är det undersidorna kvar men där behöver jag Johnas hjälp så det kan vi inte göra nu utan det får vi göra när han mår bättre. 
Självklart lyckades jag klanta mig som vanligt, jag e grymt klantig av mig, men nu har jag inte gjort så möe på sista tiden. 
Men jag stod på en pall med spikpistolen och hade precis satt upp brädan och skulle gå ner för att förankra den på mitten oxå, klättra ner och snubblar, faller pladask vid pallen, över bräder o med en spikpistol i handen... 
Ha fått ett fint stort svart blåmärke över baksidan på låret och smält till armbågen. :S 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar