tisdag 19 november 2013

Helgens renovering

Ligger lite efter med helg uppdateringen pga att bloggen varit utlånad och fräschats upp av Ida så tänkte berätta om helgen nu istället. 
Denna helgen har varit fullt upp med lite gott o blandat. 

Lördagen den 16/11

Vi fortsatte i matsalen och satte tak mellan balkarna, det var inte det lättaste eftersom balkarna inte var raka utan lite rundade på mitten. Och sedan är inte taket rakt heller.... älskar gamla hus ibland :P 

Vi fick äntligen dit taket och fortsatte med balkarna, vi kommer att klä in dom i trä eftersom det som är på originalbalkarna idag inte är så snyggt på nära håll. Vi tänkte även ljusa upp rummet lite så vi klär i dom i trä som vi tänker vitmåla med väldigt utspädd färg så att trät syns igenom. 
Vi hann dock inte färdigt utan kommer fortsätta med detta någon annan dag :) 

Jan-Erik (Johnas morfar som är elektriker) var även där och satte elen i matsalen. Så nu börjar det närma sig....
Även Kerstin (Johnas mormor) kom på besök för att se hur långt vi hade kommit :) Va ett tag sedan man träffade dom nu eftersom de varit utomlands så det va riktigt kul att träffa dom igen!

Söndagen den 17/11

Vi började idag med att vara ute i trädgården och plockade upp äpplena som fallit i trädgården, blev lite paffa när vi hittade en stor hög med spillning efter en älg!! Den har jag inte lagt märke till men lite kul att den hälsade på :) Och riktigt tur att inte Nova va ute då....
Mamma och Magnus kom och hjälpte oss med att kakla och foga, killarna kaklade och mamma o jag fogade de som redan satt på väggarna så att elen kan dras även i köket. 
Jag har aldrig fogat förr men är man på en vanlig vägg så är det ingen fara, då va det enkelt och mest drygt med allt tvättande. Men när man är mellan ett underskåp o ett överskåp, och gärna i en L-form medan man försöker nå in i hörnan utan att kladda ner överallt så känns det i ryggen.... Och sedan så kollar man runt i köket så ser man att man bara har börjat.... 

Vi hann ungefär 1/3 del av köket och killarna hann kakla klart allt så det var en skön känsla, man kände att snart kan man nog baka julgodis här inne. :) Sedan på kvällen så var vi hembjudna till mamma o Magnus på middag som vi gladeligen tackade ja till! Dom bjöd på Hjort-stek med potatis o alla dess tillbehör :) såååå gott!! 
Johnas knäckte ryggen nånstans så han fick sitta med värmekudde på kvällen och ska till läkaren på tisdag för att se vad det är. 

Måndagen den 18/11

Mamma och Magnus kom även idag så det var bara att plocka fram fogen, svampen o spannen.... 
Killarna kontrollerade fläkten så att den skulle fungera korrekt och sedan gav de sig på vattnet så att allt va klart till att koppla på det, men behöver köpa nått så att det blir komplett. 
Vi hann foga klart allt som va i anslutning till el så att väggkontakterna kan sättas :) det är nog 1/3 del kvar av väggarna, det är många dryga ställningar för ryggen så de tog lite tid igår att få det klart. 
Men nu är det nog bara en kväll eller dag till med fogen o sen är det nog klart :)
Behöver nog tvätta av lite mer på de "färdiga" väggarna men det är en bit på vägen iallafall... :D 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar