måndag 28 oktober 2013

fullt upp...

Denna helgen har vi hållit på för fullt! 
Mamma kom på lördagen och vi tapetserade klart matsalen medans Johnas slipade listerna i hallen. Tapetväggen blev jättefin! 
Är jätteglad att vi hittade tapeterna och att de räckte till vår fondvägg  :) den passade jättefint med den ljusa äppelgröna färgen på de andra väggarna tillsammans med de höga vita listerna. 


Johnas och jag tömde matsalen på möblerna som stått under plast i alldeles för många månader. Vi satte in dom i allrummet för att kunna göra klart matsalen, golvet skall läggas och taket ska sättas. Balkarna ska även kläs in i trä. 
Men gu vad stort rummet kändes när man inte hade fullt med bråte, garderober o möbler stående i mitten av rummet under damig plast. Längtar tills de att man kan städa av och inreda här inne! 

Vi städade av kontoret och började inreda det med bokhyllorna som vi hade sen innan i lägenheterna, satte
upp dom på ena väggen och lyfte in Johnas gammelmormors skrivbord framför. En fåtölj i en hörna och mitt gamla indiska fyrkantiga barbord i en hörna med ett schackbräde på. 
satte även in en hög svart kruka bredvid bokhyllorna som ska få sig en yuccapalm eller liknande i snart :)  
Nu känns de som att det är på rätt väg :) Helt underbart att ha ett rum nåttsånär klart :D 

På söndagen kom mamma och Magnus och hjälpt oss :) Magnus och Johnas kaklade i köket och ska fortsätta med det idag så de blir förhoppningsvis klart ikväll :)  
Mamma och jag målade i hallen, listerna blev vita istället för den creamgula färgen som va på listerna när vi flyttade in. Nova bestämde sig för att hon oxå ville måla så hon la svansen i den vita färgen och stänkte
svansen mot den gråa färdiga väggen.... pust....  
så nu har vi målat allihop ;) 
Men de blev jättefint med blågrå väggar o vita lister :) 

Idag blir en pelletsbrännare installerad så det blir varmt och skönt och förhoppningsvis billigt :) 
Mamma och Magnus kommer ikväll o målar o kaklar så det är jätteskönt :D 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar