onsdag 11 september 2013

Vårt hus :)

Tänkte berätta lite, om det är nån som läser detta, om vårt hus som vi köpte den 11/1-2013 då de kommer att bli endel renoveringssnack, före o efter bilder osv från min sida :)

Jag o min sambo Johnas hade länge letat efter ett äldre renoveringsobjekt som man kan forma själv. Efter möe letande så hittade vi ett vackert fd gårdshus i Gredeby, Nättraby.Huset är ifrån 1790 så det har några år på nacken :) och var en av de större gårdarna som verkade i Gredeby men är sedan länge inte aktiv längre.
Huset är 280 kvm stort i 2 plan + en källare där värmepannan står, det finns även ett garage (som kommer att bli 3 ggr så stort i framtiden) och en jättestor trädgård på nästan 7000 kvm. Så fram med de gröna fingrarna!!

Trädgården är en gammal trädgård full med fruktträd, smultron, jordgubbar, rabarber, bärbuskar, en vacker liten å som delar in trädgården i två delar med små vattenfall o broar, massor av träd inkl. ett valnötsträd :) och massor med blommor o buskar.

Huset är i ett stort behov av renovering då de förra ägarna inte hade det intresset utan var mer intresserade av trädgården. Som tyvärr på senare år verkar ha blivit för omfattande för dom då det mesta ha växt in i varandra och blivit ganska övervuxen.


Så det vi har gjort inne, nere än så länge är:

  • Dragit om elen i stort sätt hela nedervåningen
  • Gipsat, spacklat och vävat 4 av rummen nere
  • Satt nytt innertak i 5 rum
  • Håller på att måla väggar o lister i 4 rum
  • Rivit två väggar i köket så det blir dubbelt så stort
  • Byggt upp hela köket igen inklusive ena ytterväggen som det va en gammal fuktskada i pga vasken
  • Reglat upp och satt isolering i blivande tvättstuga
  • Reglat väggarna i blivande badrummet
Anledningen till att vi är överallt är pga elen, och för att vi inte gör allt själva så vi måste gå vidare innan rummet är helt klart. 
Uppe ska vi däremot ta ETT RUM I TAGET för gu vilket kaos de blir!
Men nu ska allt färdigställas i 5 av rummen innan vi går in och gör klart i skafferi, tvättstuga o nedervåningens badrum. Lite ordning i kaoset tack!! :) 

Men känner redan nu att de kommer bli jättefint när man ser skåpluckorna på plats i köket och färgen på väggarna i kontoret och vardagsrummet nere än så länge :) 

Längtar tills man kan börja inreda!!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar