onsdag 18 september 2013

Köket

Nu har det varit lite tomt på inlägg några dagar men det är pga att det varit fullt upp på hemmafronten :)

Vi har jobbat hemma innan och efter jobbet denna veckan för att äntligen bli klara med målningen i de flesta rummen på nedervåningen så man kan börja använda dom :) 

Vi hade en container i helgen som vi slängde alla säckar med bråte, väggresterna och gamla köksinredningen i, tack Marcus (brossan)  för hjälpen!! Så nu ser det lite bättre ut på tomten! Såå skönt! Ska bara köra upp gamla kylen o spisen till Bubbetorp oxå. 


Vi köpte även bänkskivor till köket i helgen och satte in, skruva fast o olja in om kvar  :) men nu börjar man känna att köket ta babysteg framåt i renoveringen :) och Ola kommer förhoppningsvis o kaklar till helgen :D Så här långt har vi kommit än så länge med köket :) 
Ursäkta allt bråte på bilderna men så e det hemma hos oss i allt byggkaos.... 
Ska dit en lucka under vasken (väntar bara på gångjärnen som IKEA missade) på bilden uppe till höger. 
Sen ska den stora svarta ön i mitten få en gashäll och en hemmagjord vask i sig och kakel runt omkring så den blir förhoppningsvis klar efter helgen :)
Fönstret med flera färger i gjorde vi en chansning med, detta satt egentligen i en dörr (har ytterligare en till sådan) i en hall så man la inte märke till det vackra fönstret alls, vilket jag tyckte va synd, vi sågade sönder dörren och satte in fönstret i denna väggen istället där det gjorde sig mycket bättre :) Supernöjd!!


Kyl och frys har vi i rummet bredvid (ingång vid ugnen, bilden längst ned på vänster sida) som är ett stort skafferi där jag ha köpt massor med gamla burkar och trälådor så de blir lite lantlig känsla och ordning o reda :) Lite Leila inspirerat :) 

Under det ena fönstret kommer vi att ha en låg bänk som jag kommer att sy madrass o kuddar till så det blir som en inbyggd soffa att sitta i :) 
Nova kommer att få sin mat- och vattenskål inbyggd i en låg bänkskiva under det andra fönstret. 
Fönsterna är för låga för dagens standard mått så istället för att höja fönsterna så gör vi på detta sättet och behåller på det sättet husets original utseende. :D
Jag slängde även in två bilder på kontor och nedre allrummet, kontoret är den bilden som har pig-trappan (nere till höger). Där är en nougatfärg på väggarna kommer få en svart/nougat fondtapet i trappan. Kommer fler bilder på det när det är klart. Allrummet har en creamfärgad nyans på väggarna så det blir lite varmare känsla där inne. 

Kommer fler bilder på kök och rummen allt eftersom..... :D Inga kommentarer:

Skicka en kommentar