torsdag 12 september 2013

Bornholm

Johnas familj är ofta nere på Bornholm, Danmark (eller rättare sagt flera gånger/år). 
Jag var där första gången förra året och på weekend förra månaden. :) 

Ön är jättemysig, jag har inte varit överallt utan vi har mest varit nord -nord/östra delen. Från Sandvig och ner till Svaneke. 
Man kommer med båten in i Rönne så där har man oxå sett lite men aldrig bott där. 


Ön är jättemysig, den är full av små mysiga pryttel-butiker, senast jag var där köpte jag två små roliga skyltar i shabby chic stil i plåt, älskar dom!! En ska upp i köket o en ska vara på verandan :) 
Jag har endast bott i Sandvig, förra gången bodde vi på Strandhotell men denna gången tog vi Holmegården. Måste säga att Holmegården som är ett pensionat med lägenheter alt. rum är mycket mysigare och bättre! Damen som ääger det är såå söt och mysig :) Vi fick 2 fikonträd av henne och hennes man som jag försöker hålla vid liv där hemma :) 


Är man på Bornholm så måste man besöka nått av de lokala rökerierna, vi brukar gå till Arnes rökeri i Allinge, Nordbornholms rökeri som de heter egentligen. Vi tar alltid buffén och den är jättegod. 

Det man oxå måste göra är att man ska äta nån av deras underbara glassar, vi brukar åka till en stor glassbutik i Gudhjem. Riktigt gott är när man tar en med smält choklad på. 


Kan oxå tipsa om att åka till Svaneke, det är ett måste när jag ha varit där :) 

Där finns ett jättemysigt ölbryggeri där deras kycklingsallad är underbart god, Johnas gillar att man kan beställa in ett rör med öl, den är på 3 liter :P 

Det finns jättemånga mysiga butiker, glastillverkning, smycken, antikaffärer m.m. 

Vi besökte förresten även Dueodde som ligger på öns sydligaste spets, det är en lång sandstrand med underbar vit sand så långt ögat kan nå. (som ni ser på bilden här). 

Men åk dit när det är högsäsong, det är roligare, vi åkte denna gången när det va lågsäsong, tog en liten weekend och de va mysigt och skönt ändå men på kvällarna va det inte så mycket öppet, man är ju van vid att gå ut o ta ett glas vin på nån trevlig uteservering men de gick inte efter kl 20.00 fast de va lördag ;) 
Så högsäsong rekommenderar jag!
Kommer helt klart att åka hit igen men kommer inte göra som Johnas föräldrar och vara här cirkus 2 ggr/år det är det för dyrt för med färja och boende och all shopping. Men självklart kommer vi komma tillbaka igen :) 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar